Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČITAVANJE PLINA

Zagrepčani se prepali poštara, Hrvatska pošta objašnjava: 'Nije prevara'

Patrik Macek/PIXSELL
28.11.2021.
u 12:00

Hrvatska pošta stoga građane još jednom moli da poštarima omoguće nesmetan pristup brojilu te da se pritom pridržavaju epidemioloških mjera.

- Dobar dan sused(a), poštar je. Može vrata? - rečenica je ovo koju ste sigurno čuli milijun puta. Najčešće je to znak da stižu mrski nam računi, ali možda i neka razglednica, pismo ili čak mirovina. Više-manje poznati su nam poslovi koje poštar obavlja. Ili?

Naime, dio Zagrepčana ostao je iznenađen kada im se osoba predstavila kao poštar, a zatim ih zamolila pristup u kuću ili stan kako bi im očitala plinsko brojilo.

Više građana zato se javilo zabrinuti jer svakodnevno svjedočimo raznim prevarama na kućnom pragu. No, Hrvatska pošta odgovara i umiruje sve.

- Hrvatska pošta ugovoreni je partner Gradske plinare Zagreb i do 15. siječnja 2022. poštari će uz svoje redovite poslove građanima na području Plinare Zagreb očitavati brojila. - objašnjavaju.

Ova praksa nije novost. Podsjećaju kako su poštari "očitavači" još od 2015. godine i to na području  Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića te općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Pušća i Kupljenovo.

- Poštari Hrvatske pošte uživaju veliko povjerenje građana, kako u Zagrebu tako i na području cijele Hrvatske. Ovu tvrdnju potkrepljuje provedeno istraživanje Ipsos Pulsa o reputaciji Hrvatske pošte, a prema kojem 88 od 100 korisnika poštare smatra ljubaznima i profesionalnima. - ističu iz Pošte.

Tako da, drugi put kada poštar pokuca i zamoli za stanje vašeg brojila, sigurni ste da nije riječ o prevari. Hrvatska pošta stoga građane još jednom moli da poštarima omoguće nesmetan pristup brojilu te da se pritom pridržavaju epidemioloških mjera.

Komentara 1

Avatar Virus.1984
Virus.1984
21:01 28.11.2021.

Kako se ne bi prepali? Imaju li COVID-potvrde kao što moraju imati korisnici kada uđu u poštanski ured?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije