Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi probili rokove

Zagrepčani na nogama: Prave nas budalama, ostali smo bez tramvajske stanice, do kad?!

Pothodnici u Novom Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
25.11.2023.
u 20:30

I drugi susjedi žale se na alternativna stajališta za koja tvrde da su neadekvatna. Za ono kod petlje tako komentiraju da je pothodnik do njega jeziv.

Radovi su trebali biti gotovi do listopada. Danas je 25. studeni, radovi nisu gotovi. Riječ je o kopanju i uređenju pothodnika na tramvajskom stajalištu Folnegovićevo naselje koje je započelo još u kolovozu. Tada, 16. kolovoza prvo je suspendiran sav tramvajski promet na desetak dana, a nakon što je veliki iskop obavljen, tramvaj je ponovno krenuo, no više se nije zaustavio na tramvajskoj stanici na Folki

– Ugrađujemo dizalo, rampu za osobe s invaliditetom i kompletno novo stubište. Sljedećih tjedan dana kopamo okno dizala pa je zaustavljen tramvajski promet, a nakon toga nastavljamo s radovima, zbog čega će još dva mjeseca ovo stajalište biti izvan funkcije. Tramvaji će voziti, ali neće moći stati na Folki – objasnili su nam  u kolovozu na gradilištu.

Dva mjeseca od kolovoza do listopada su prošla, a tramvaj nije krenuo. Izazvalo je to negodovanje velikog broja stanovnika koji da bi došli do posla, škole ili druge lokacije tramvajem otada moraju pješačiti prilično više do stanice u Borovju ili pak kod petlje na Slavonskoj.

Riječ je o velikom broju stanovnika pojašnjavaju nam susjedi dodajući kako je ukidanjem stajališta pogođeno više tisuća ljudi sa Savice i iz Folnegovićevog naselja.

– Još se ljetos i jesenas moglo pregrmiti, radovi su nitko se ne buni protiv toga, ali nismo niti obaviješteni, a rok je probijen. Nije problem što tramvaj ondje ne staje, nego što nas prave budalama – ljutit je umirovljenik Krešo koji za odlazak liječniku do tramvajske stanice sada mora prevaliti gotovo kilometar.

I drugi susjedi žale se na alternativna stajališta za koja tvrde da su neadekvatna. Za ono kod petlje tako komentiraju da je pothodnik do njega jeziv.

28.03.2023., Zagreb - Pothodnici u Novom Zagrebu Photo: Igor Šoban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

– Obnavljaju pothodnik na Folki, a onaj na Slavonskoj gdje bi mi sada trebali prolaziti je kao iz horor filma pa me i ne čudi da brojni onda pretrčavaju cestu s tri trake ispod petlje što je jako opasno – komentira Marija. Ipak, muke stanovnika koji ovise o tramvajskim linijama 6, 7 i 8 uskoro bi trebale doći kraju.

Naime, na ZET-ovim stranicama pojavila se informacija da će radovi na ovom stajalištu i obnovi pripadajućeg pothodnika uskoro biti gotovi. – Uspostava se očekuje 10. prosinca, što ovisi o cjelovitoj dinamici radova – piše ZET. Hoće li to zaista biti tako ili će stanovnici još morati pješke pokazat će vrijeme.

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec4.0
22:01 25.11.2023.

Kaj god da zemeju u ruke, od možemo postaje ne-možemo!

SA
Satnik1111
22:01 25.11.2023.

Promašević i ekipica briljiraju.

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
22:24 25.11.2023.

Javni prijevoz u Zagrebu puca po šavovima. Tramvaji su prepuni, ukidaju se ili skraćuju linije, voze se stari tramvaji i busevi koji su na rubu ispravnosti. Naravno za sve je kriv Bandić. Vjerojatno će i za 100 godina biti kriv on, a ne nesposobnost trenutne ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije