Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legalizacija

Zagrepčani koji žive u stanu ili kući do 120 m2 neće platiti ni kune

'za unutrasnju.....01.08.09. rijeka....porez na dodanu vrijednost pdv 23 posto na racunima od danas Photo: Goran Kovacic/Vecernji list'
Goran Kovačić/Arhiva VL
Autori: sb/VLM, dik/VLM
22.03.2013.
u 08:29

Gradska je skupština na posljednjoj sjednici izglasovala prijedlog SDP-a, HSS-a i HSLS-a

Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine Zagrepčani koji su bespravno gradili konačno su doznali po kojoj će cijeni plaćati komunalni doprinos u procesu legalizacije svojih kuća. Skupština je odbila prijedlog gradonačelnika, a izglasovala onaj koji je predložila većina (SDP, HSS i HSLS). Po kubičnom metru bespravni će graditelj u 1. zoni platiti 118 kuna, u drugoj 108, u trećoj 75 te u četvrtoj 56 kuna uz dodatne popuste. Tako će vlasnik objekta imati pravo na otpis 200 kubičnih metara te dodatnih 50 kubičnih metara po članu obitelji. Još deset posto nižu cijenu imat će branitelji. Prema tom prijedlogu, smatraju zastupnici, većina socijalno ugroženih građana bit će oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa.

– Oni koji žive u stanu ili kući do 120 četvornih metara neće platiti ni kune, a ostali će imati mjesečne rate od stotinjak kuna – objasnio je SDP-ovac Igor Rađenović. Gradonačelnik Milan Bandić ovaj je prijedlog osudio kazavši da je asocijalan.

– Ovo je primjer kako se u Skupštini radi u ove četiri godine. Ovdje ste hrabri, ali imat ćete mogućnost ići sa mnom po terenu, pa recite to ljudima – kazao je Bandić.

U Zagrebu je 33 tisuće bespravno sagrađenih objekata, a tek je njih 14 tisuća predalo zahtjev za legalizaciju.

>>Bandić SDP-u: Vi bez mene ne možete, no ja vam više nisam tata

Komentara 18

DO
doc
09:27 22.03.2013.

30,000 lopova i prevaranata amnestirano od Graske skupstine. sramota. nemojmo glasati ni za jednog iz ove sadasnje ekipe.

VA
Valerija007
09:43 22.03.2013.

Super, kršili zakon, a sada ih Skupština još i nagrađuje. Bandić je na tu temu totalno prolupao jer je tražio potpuni oprost, a ni Skupština nije daleko od kategorije van pameti. Tvrdnja da u 120 i više kvadrata , živee socijalni slučajevi pokazuje da skupštinari žive u oblacima. Dok istovremeno propisi za stanove u Zagrebu, govore o 35 kvadrata po vlasniku i 10 kvadrata po članu obitelji, ovdje se vlasnika oslobađa za 200, a člana obitelji za 50 kubičnih metara, što je višestruko više. jesu li imali kalkulatore prije glasanja? Skupštini treba zhavaliti što od građana Zagreba uspješno radi kretene.

TO
tonkica
12:35 23.03.2013.

jadre, mislim da se vecina zagrebackih naselja na taj nacin razvilo. I moj kvart je sam uveo kanalizaciju, struju, vodu. Sve smo vec nekoliko putra preplatili i uvijek iznova. Vec pomalo vjerujem da nikada necemo niti dobiti papire za kucu jer smo ko krave, samo nas muzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije