Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom naljepnice

Zagrebparking uveo elektroničke povlaštene karte, građani zbunjeni

12.01.2015., Zagreb - Zagreb parking izbacio iz uporabe naljepnice za parkiranje putem pretplate. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
13.01.2015.
u 09:30

Povlaštene karte više ne treba lijepiti na staklo vozila pa Zagrebparking kani uvesti i podsjetnik o isteku karte SMS-om

Zagrepčani koji kupuju povlaštene stanarske karte za parkiranje više ih ne dobivaju u tiskanom obliku kako bi ih istaknuli ispod vjetrobranskog stakla i time izbjegli kazne.

Naime, Zagrebparking je od ovog tjedna prešao na elektroničke karte pa ih stanari, tvrtke, obrtnici i drugi sada moraju samo kupiti na vrijeme, dok će kontrolori Zagrebparkinga provjeru obavljati putem svojih mobilnih uređaja, kao što čine i kod provjere satnih karata. I dok neki građani time nisu zadovoljni jer više neće imati podsjetnik dokad im karta vrijedi, drugi smatraju da je riječ o dobrom potezu tvrtke.

– U ovo informatičko doba takvo što vrijedi samo pohvaliti – kazao je Vladimir Bratolić. Primjedbi nema ni Paško Žunić.

– Sad su mi rekli da nema više karata i dali informacije na papiru. Nemam ništa protiv modernizacije – istaknuo je Žunić.

Za razliku od njih, Mislav Zelić boji se da će sada tvrtka ubirati novac na zaboravu stanara.

– Kako ću sada znati dokad mi vrijedi karta. Bojim se da je riječ o novom udaru na naše džepove – smatra Zelić. Iz Zagrebparkinga kažu da su elektroničke karte uveli kako bi olakšali građanima koji će ih od veljače moći također kupovati i iz svojih domova, putem interneta. Što se tiče podsjetnika na istek takve tjedne, mjesečne ili godišnje parkirališne karte, najavili su i da razmišljaju o uvođenju podsjetnika SMS-om. No, novostima nisu zadovoljni ni sindikati u tvrtki. Tvrde da će kontrolori imati više posla i da će im se smanjiti učinak.

– Sada je kontrolor mogao te automobile brže provjeriti i ne gubiti vrijeme, dok će sada registraciju svakog vozila morati ukucati pa će imati manje vremena za provjeru onih drugih – kazali su iz sindikata.

Komentara 4

DA
dallapa
15:12 13.01.2015.

Mogli su osmisliti nešto slično ali sa nekom naljepnicom na automobilu na kojoj je BAR kod i kontrolor bi samo očitao sa čitačem kôd te bi čitač automatski usporedio u sistemu da li je karta valjana ili nije, vlasnika, broj gaća koje nosi i imena bliže porodice..... Kad smo već kod "modernizacije. NAši uvijek nekaj moderniziraju ali uvijek ostavk ono nešto za svaki slučaj da se može nešto malo muljati...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:17 14.01.2015.

Za stanare je lošije jer neće imati vizualni podsjetnik do kada im vrijedi karta pa će riskirati kaznu ako zaborave obnoviti kartu a kontrolorima je povećan posao jer će im svi auti biti isti pa će gubiti vrijeme na provjeru auta i stanara umjesto da provjerava samo vozila bez stanarskih naljepnica ... ne vidim nikakvu prednost novog sustava, korak unazad, s konja na magarca

VV
Vražji Vrag
15:11 13.01.2015.

Lijenčine kontrolori i njihov pokvreni sindikat - paraziti na grbači Zagrepčana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije