Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUNA Pauci očistili cijelu ulicu, ljutiti stanari tvrde da im grad “muze” novac

Zagrebparking odnio 50 automobila s Pantovčaka

16.01.2009.
u 23:39

Više od pedeset automobila parkiranih na nogostupima Pantovčaka dignuli su jučer Zagrebparkingovi pauci u samo nekoliko sati. Akcija čišćenja cijele ulice od nepropisno parkiranih automobila počela je oko 15 sati, kako su rekli u Zagrebparkingu, prema nalogu prve prometne policijske postaje. Samo su rijetki stanovnici Pantovčaka, koji su se u to vrijeme zatekli kod kuće, svoj automobil uspjeli preparkirati na “sigurnije” mjesto. Neki su istrčali na ulicu u papučama i prepirali se s djelatnicima Zagrebparkinga i prometnim policajcima.

Netko je slomio nogu
– To je sigurno zbog garaže na Tuškancu koja zjapi prazna. Ja se iz principa neću parkirati tamo! Uostalom, suludo je da se parkiram kilometar od svoje kuće – ljutila se Ana s Pantovčaka, koja je svoj auto na vrijeme uspjela premjestiti i tako uštedjeti tisuću kuna. Ljutiti su stanari smisao takve akcije vidjeli samo u punjenju gradske blagajne i komentirali to kao inat gradskih vlasti. Nije im jasno kako su stanari na Gornjem gradu uspjeli dobiti označena parkirna mjesta ispred svojih kuća, a oni ne mogu.

– Ja sam ratni vojni invalid i nemrem se parkirati ispred svoje kuće. Pa gdje toga ima! Ovo je jad i bijeda, Bandića treba maknuti! – mahao je rukama Zijad Ruvić iako nema automobil. Promatrao je kako susjedima odvoze automobile. Ulicom kruži priča da je vozila Zagrebparkinga “namamila” prolaznica koja je neki dan na skliskom kolniku slomila nogu jer zbog parkiranih automobila nije mogla proći nogostupom.

Prometni je policajac stanarima objasnio da razmak između njihova automobila i pročelja kuća mora biti najmanje 80 centimetara, a zatim ih je djelatnik Zagrebparkinga uvjeravao da razmak mora biti metar. Kada su ljutiti stanari uzeli metar u svoje ruke i dokazali da je razmak kod većine automobila parkiranih na lijevoj, široj, strani ulice bio čak 1,20 metara, mjerenje je neobjašnjivo prestalo. Tko je uopće naredio odvoženje vozila s Pantovčaka? Marijan Tomašić iz Zagrebparkinga lopticu je prebacio na Prvu postaju prometne policije, čiji nas je šef popodnevne smjene, ne predstavljajući se, uputio po odgovor gradonačelniku.

Pitajte Bandića!
– Mi smo samo dobili nalog, ali vam ne mogu reći od koga. Građani su se žalili da ne mogu prolaziti nogostupom, no nalog je stigao s druge strane. Ne znam, zovite Milana Bandića pa ga pitajte – odrezao je šef “prometnjaka”.

Kako god, Zagrebparking je u nekoliko sati zaradio oko 60 tisuća kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije