Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost

Zagrebačko sveučilište dobilo 339 novih doktora znanosti

doktori
Tomislav Miletic/PIXSELL
21.10.2012.
u 15:45

Rektor Bjeliš osvrnuo se na položaj istraživačkog sustava, ističući kako bi on jednako kao i bilo koji drugi nacionalni sustav, izgubio smisao ukoliko ne bi na optimalan način bio dio nacionalne investicijske strategije razvoja

Rektor Aleksa Bjeliš danas je novim doktorima znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu proglasio 339 pristupnika tijekom dvije održane svečane promocije  u Hrvatskom narodnom kazalištu

U skladu s novim protokolom svečanih promocija doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kandidati su i ove nedjelje bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskog narodnog kazališta došli u povorci, zbog čega je bio kratkotrajno obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita.

Rektor Bjeliš u svom se govoru posebno osvrnuo na trenutni položaj istraživačkog sustava u zemlji, ističući kako bi on jednako kao i bilo koji drugi nacionalni sustav, izgubio smisao i budućnost ukoliko ne bi na optimalan način bio dio nacionalne investicijske strategije razvoja, temeljenog na kreativnosti i novim tehnologijama u najširem smislu riječi.

Komentara 2

LI
lietuva
16:12 21.10.2012.

Prije je Hrvatska dobila. Pa neće svi ostati na sveučilištu.

AL
alapača
16:51 21.10.2012.

nacionalne investicijske strategije razvoja, jel to znači 'državne strategije razvoja' ? ali država odavno nema, nit će skoro imati, ni strategiju, ni planove ikakvog razvoja- politiku vode ekipe žnj ranga, a 'perjanice' znanosti su karijeristi slizani s političarima. 'doktorima' trebaeba otvoreno reći: svoje znanje mogu pokušati naplatiti samo kod industrijalaca i korporacija koji opstaju zahvaljujući svojim vlastitim strategijama razvoja, dakle-treba ići van iz Hrvatske ako ne žele zahrđati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije