Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Trgu kralja Tomislava, Bundeku...

Zagrebačko kulturno ljeto počinje jazzom na dekicama

18.06.2014., Zagreb - U Umjetnickom paviljonu na konferenciji za medije najavljena je manifestacija ZGkul - Zagrebacko kulturno ljeto. ZGkul predstavlja jedinstvenu ponudu svih ljetnih kulturnih manifestacija i dogadjaja u Zagrebu. Uz gradonacelnika Milan
20.06.2014.
u 09:45

Ljetne pozornice, festivali, izložbe, filmovi, ulični performansi, a sve to besplatno od 20. lipnja pa do kraja kolovoza

Više od dvije tisuće izvođača, 160 kazališnih predstava i koncerata te više od sto projekcija filmova, i to besplatno, ono je što očekuje Zagrepčane na ovogodišnjem ZgKUL-u, Zagrebačkom kulturnom ljetu.

Neformalni ambijent

Bogati program počinje već večeras, i to koncertom Jazz orkestra HRT-a i Marka Tolje.

– Tijekom manifestacije, koja traje do kraja kolovoza, nastupit će još i Simfonijski orkestar HRT-a te Tamburaški orkestar, i to na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, koju smo isprobali za Dan grada – najavio je gradonačelnik Milan Bandić. Ravnatelj Hrvatske televizije Goran Radman dodao je da će koncerti biti besplatni, a slušat će se u neformalnom ambijentu, sjedeći na dekicama koje građani sami ponesu. Zato su i gradonačelnik te ravnatelj HTV-a razmijenili svoje dekice na kojima će, rekli su, i sami pratiti koncerte.

Program i za djecu

A osim koncerata na Trgu kralja Tomislava, u glazbi će se moći uživati i na Bundeku, na klupskoj kazališno-glazbenoj sceni Amadeo, na Medvedgradskim glazbenim večerima, dok će se tijekom čitavog ljeta održavati i brojne izložbe te filmski festivali.

– Zagreb je turistički grad, ruše se rekordi u broju posjetitelja i vrlo je važno upravo njima, ali, naravno, i samim Zagrepčanima pokazati da se u gradu može biti i ljeti, odnosno da je grad pun različitih sadržaja – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Najavljeni su i sadržaji za najmlađe pa će tako za njih biti organizirano gledanje omiljenih predstava u Žar ptici, Trešnji te u Maloj sceni.

Komentara 1

PA
pacikla
14:18 20.06.2014.

ne dezinformirajte, kazališne predstave nisu besplatne ne pišite gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije