Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadruga

Zagrebački voćnjaci lakše do potpora iz EU fonda

Voćnjak jabuke
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
23.12.2014.
u 14:36

Prva proizvođačka organizacija za voće i povrće u državi, u Rakitovcu, okuplja 21 proizvođača voća, koji će se moći javljati na europske projekte

Poljoprivredna zadruga “Zagrebački voćnjaci” iz Rakitovca u Zagrebačkoj županiji prva je proizvođačka organizacija za voće i povrće u Hrvatskoj.

U njoj je okupljen 21 proizvođač jabuka, krušaka, bresaka, nektarina, šljiva i jagoda, a u sklopu zadrugu moći će se prijaviti za maksimalan iznos nepovratnih sredstava iz fonda Europske unije.

Potpore za članove proizvođačke organizacije poput ove zadruge iznose do 70 posto nepovratnih sredstava, a penju se do 90 posto u slučaju da proizvođači koriste, primjerice, obnovljive izvore energije.

Usporedbe radi, pojedinačni proizvođači mogu dobiti najviše 50 posto nepovratnih sredstava. ”Zagrebački voćnjaci” registraciju su čekali od veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije