Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački velesajam: Zabavni park, podzemna garaža, paviljoni...

Za provedbu svih planova potrebno je ulaganje od oko 92 milijuna eura, a projekt bi se provodio u dvije faze
02. veljače 2013. u 18:49 4 komentara 218 prikaza
velesajam
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Ulaskom u Europsku uniju Zagrebački velesajam ponovno bi mogao dobiti na važnosti pa je i uprava napravila petogodišnji plan za povratak stare slave. Prema planu, u obnovu Velesajma potrebno je uložiti oko 92 milijuna eura. Da projekt financijski bude isplativ, predloženo je da se dio od 561 tisuću četvornih metara proda u komercijalne svrhe, i to za uređenje hrvatskog Gardalanda.

– Prva faza bila bi gradnja novih sajamskih sadržaja u istočnom dijelu Velesajma. Prioritetna je gradnja višenamjenskog izložbenog paviljona, potom podzemne garaže, glavnog ulaza, komercijalnih sadržaja i otvorenih izložbenih prostora te pratećih prometnica – kazao je Milan Trbojević, direktor Velesajma. Uz Aveniju Dubrovnik planirana je i gradnja hotela te kongresnog i trgovačkog prostora, dok bi ispod cijelog jugoistočnog kompleksa bila sagrađena podzemna garaža. Projekt tek trebaju prihvatiti u gradskoj upravi.

– Velesajam kao mjesto sajmovanja mora to i ostati, no zasigurno ima mjesta i za druge sadržaje. Nadam se da ću plan obnove koji je izradila uprava Velesajma uskoro dobiti – istaknuo je Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo.

>>Na području Zagrebačkog velesajma i hrvatski Gardaland

 

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
 • more125:

  Ispadalo je da su čak bile organizirane manifestacije u znak zahvalnosti Velikom Bratu zato što je obrok čokolade povećan na dvadeset grama tjedno. A još jučer, razmišljao je, bilo je objavljeno da će se obroci čokolade smanjiti na dvadeset grama ... prikaži još! tjedno. Je li moguće da svi ovi ljudi mirno gutaju takvu laž poslije samo dvadeset i četiri sata?" Orwell 1984

 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Pojavom interneta potreba za sajmovima je znacajno smanjena. Necidim nikakvu logiku ulagati u 92 milijuna eura u nesto tako? Taj prostor je znacajan i novac se treba drugacije obrnuti.

 • baskoma:

  bude i ovaj direktor otisao kao i svi oni kaj su se izmijenjali u par godina..... a nista pametno.