Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petogodišnji plan

Zagrebački velesajam: Zabavni park, podzemna garaža, paviljoni...

velesajam
Borna Filić/PIXSELL
02.02.2013.
u 18:49

Za provedbu svih planova potrebno je ulaganje od oko 92 milijuna eura, a projekt bi se provodio u dvije faze

Ulaskom u Europsku uniju Zagrebački velesajam ponovno bi mogao dobiti na važnosti pa je i uprava napravila petogodišnji plan za povratak stare slave. Prema planu, u obnovu Velesajma potrebno je uložiti oko 92 milijuna eura. Da projekt financijski bude isplativ, predloženo je da se dio od 561 tisuću četvornih metara proda u komercijalne svrhe, i to za uređenje hrvatskog Gardalanda.

– Prva faza bila bi gradnja novih sajamskih sadržaja u istočnom dijelu Velesajma. Prioritetna je gradnja višenamjenskog izložbenog paviljona, potom podzemne garaže, glavnog ulaza, komercijalnih sadržaja i otvorenih izložbenih prostora te pratećih prometnica – kazao je Milan Trbojević, direktor Velesajma. Uz Aveniju Dubrovnik planirana je i gradnja hotela te kongresnog i trgovačkog prostora, dok bi ispod cijelog jugoistočnog kompleksa bila sagrađena podzemna garaža. Projekt tek trebaju prihvatiti u gradskoj upravi.

– Velesajam kao mjesto sajmovanja mora to i ostati, no zasigurno ima mjesta i za druge sadržaje. Nadam se da ću plan obnove koji je izradila uprava Velesajma uskoro dobiti – istaknuo je Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo.

>>Na području Zagrebačkog velesajma i hrvatski Gardaland

 

Komentara 4

MO
more125
09:12 03.02.2013.

Ispadalo je da su čak bile organizirane manifestacije u znak zahvalnosti Velikom Bratu zato što je obrok čokolade povećan na dvadeset grama tjedno. A još jučer, razmišljao je, bilo je objavljeno da će se obroci čokolade smanjiti na dvadeset grama tjedno. Je li moguće da svi ovi ljudi mirno gutaju takvu laž poslije samo dvadeset i četiri sata?" Orwell 1984

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:59 03.02.2013.

Pojavom interneta potreba za sajmovima je znacajno smanjena. Necidim nikakvu logiku ulagati u 92 milijuna eura u nesto tako? Taj prostor je znacajan i novac se treba drugacije obrnuti.

BA
baskoma
12:26 03.02.2013.

bude i ovaj direktor otisao kao i svi oni kaj su se izmijenjali u par godina..... a nista pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije