Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisni savjeti

Zagrebački vatrogasci napravili strip i video koji vam može spasiti život ukoliko se nađete u požaru

Zagreb: U požaru stana ozlijeđene dvije osobe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.03.2023.
u 10:00

Uz upute vatrogasci su pripremili i kratki edukativni strip koji sadrži najbitnije informacije za snalaženje u slučaju požara.

Zagrebački vatrogasci na svojem su Facebooku objavili korisne savjete za koje se nadamo kako vam nikada neće trebati. Ipak, nije loše podijeliti ih kako bi u slučaju požara znali što činiti. Zato, u nastavku prenosimo njihovu objavu u cijelosti:

"Zatvarajte vrata! Dim ubija. Ukoliko se ikada nađete u požaru zapamtite ovo: Između vas i požara je siguran prostor bez dima? Napustite prostor. Zatvarajte vrata iza sebe jer se time sprječava širenje dima i ograničava dovod zraka. Između vas i požara je nesiguran prostor, požar i dim?

Ne prolazite kroz taj prostor! Između sebe i požara zatvarajte vrata jer se time sprječava širenje dima koji je još jednom ponavljamo opasan. I obična vrata vam mogu pomoći kao što možete vidjeti u ovom videu požara u Zagrebu gdje je jasno vidljivo da je prostorija u kojoj je bio požar potpuno zadimljena i opasna po život dok je susjedna prostorija prema kojoj su bila zatvorena vrata potpuno očuvana i sigurna."

Uz upute vatrogasci su pripremili i kratki edukativni strip koji sadrži najbitnije informacije za snalaženje u slučaju požara.

"Plakat u fizičkom obliku  možete preuzeti u svim našim Vatrogasnim postajama. I zapamtite: Zatvarajte vrata!" zaključuju iz Javne vatrogasne potrojbe Grada Zagreba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije