Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački studenti ekonomije lansirali svoje "hoodie" majice

Na ideju su došli za studija u Švedskoj, zatražili su dopuštenje fakulteta te krenuli u realizaciju majica za kojima luduju djevojke
02. ožujka 2012. u 10:00 2 komentara 36 prikaza
studenti
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Hoodie majica ili, prevedeno s engleskog, majica s kapuljačom, zaštitni je znak većine studenata fakulteta u inozemstvu i njome se jako ponose, a tradiciju takvog odijevanja na Sveučilištu u Zagrebu počeli su studenti Ekonomskog fakulteta. Dvojica apsolvenata, koji su proputovali i studirali, kako kažu, po cijelom svijetu, odlučila su dizajnirati takve majice za svoje kolege. Još na ljeto imali su ideju za majicu, a nakon što im je dekanat odobrio korištenje službenog naziva fakulteta, krenuli su s projektom.

– Ideja je rođena za vrijeme mog boravka u Švedskoj na sveučilištu u Uppsali kada me kolega Rasonja zamolio da mu donesem hoodie University of Uppsala. Zapitali smo se zašto takve majice ne bi imali i studenti našeg fakulteta. Tada smo došli na ideju da ih sami dizajniramo – kazao je Miroslav Marković. Sadržaj koji popularna majica mora imati jest logo fakulteta, godinu njegova osnutka, kraticu punog naziva te grb sveučilišta, a na posao su se bacili s radoznalošću iako je to bio njihov prvi susret s “tekstilnim” poslovima.

– Nakon propalog dizajnerskog rješenja koje smo platili, odlučili smo sami napraviti dizajn hoodie majice. Našli smo se oko 11 sati navečer na Skypeu i do tri ujutro imali smo koncept koji je trebalo prebaciti s ekrana u stvarnost – dodao je Miroslav. Iako su pokušali majicu proizvesti u Hrvatskoj, nisu uspjeli. Kako kaže Rasonja, računica je bila takva da je jeftinije bilo naručiti ih iz Belgije. Za popularnim odjevnim predmetom “najluđe” su cure, njih 65 posto, kažu dečki s Ekonomije, kupile su majice.

Cijeli projekt, kako to pravim ekonomistima i priliči, popraćen je i marketinški, a u distribuciji i reklamiranju pomogli su im i kolege iz Hrvatske studentske asocijacije te kolege s fakulteta.

Marko Grubnić i Momčilo Gurović
POSLOŽILO MU SE
Marko Grubnić: 'Presretan sam, vjenčat ćemo se ove godine'
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima