Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilišni trend

Zagrebački studenti ekonomije lansirali svoje "hoodie" majice

studenti
Borna Filić/PIXSELL
02.03.2012.
u 10:00

Na ideju su došli za studija u Švedskoj, zatražili su dopuštenje fakulteta te krenuli u realizaciju majica za kojima luduju djevojke

Hoodie majica ili, prevedeno s engleskog, majica s kapuljačom, zaštitni je znak većine studenata fakulteta u inozemstvu i njome se jako ponose, a tradiciju takvog odijevanja na Sveučilištu u Zagrebu počeli su studenti Ekonomskog fakulteta. Dvojica apsolvenata, koji su proputovali i studirali, kako kažu, po cijelom svijetu, odlučila su dizajnirati takve majice za svoje kolege. Još na ljeto imali su ideju za majicu, a nakon što im je dekanat odobrio korištenje službenog naziva fakulteta, krenuli su s projektom.

– Ideja je rođena za vrijeme mog boravka u Švedskoj na sveučilištu u Uppsali kada me kolega Rasonja zamolio da mu donesem hoodie University of Uppsala. Zapitali smo se zašto takve majice ne bi imali i studenti našeg fakulteta. Tada smo došli na ideju da ih sami dizajniramo – kazao je Miroslav Marković. Sadržaj koji popularna majica mora imati jest logo fakulteta, godinu njegova osnutka, kraticu punog naziva te grb sveučilišta, a na posao su se bacili s radoznalošću iako je to bio njihov prvi susret s “tekstilnim” poslovima.

– Nakon propalog dizajnerskog rješenja koje smo platili, odlučili smo sami napraviti dizajn hoodie majice. Našli smo se oko 11 sati navečer na Skypeu i do tri ujutro imali smo koncept koji je trebalo prebaciti s ekrana u stvarnost – dodao je Miroslav. Iako su pokušali majicu proizvesti u Hrvatskoj, nisu uspjeli. Kako kaže Rasonja, računica je bila takva da je jeftinije bilo naručiti ih iz Belgije. Za popularnim odjevnim predmetom “najluđe” su cure, njih 65 posto, kažu dečki s Ekonomije, kupile su majice.

Cijeli projekt, kako to pravim ekonomistima i priliči, popraćen je i marketinški, a u distribuciji i reklamiranju pomogli su im i kolege iz Hrvatske studentske asocijacije te kolege s fakulteta.

Komentara 2

JO
jokerherc
13:10 02.03.2012.

Predlažem i komentar na majici po kemu ste prepoznatljivi: ...daj, zna da imaš...

AG
Agramer198
23:07 03.03.2012.

Fora ideja, podržavam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije