Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zagreb nije žarište'

Zagrebački stožer traži nove mjere, Šostar: Čeka nas obavezno nošenje maski na otvorenom

Foto: PIXSELL
1/4
10.10.2020.
u 11:37

Ići ćemo idući tjedan s prijedlogom da se ograniči radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata najviše do 24:00 sati, tvrdi Šostar

Danas je u Zagrebu zabilježeno 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom što predstavlja dnevni rekord. Ravnatelj NZJZ "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar ustvrdio je kako nema potrebe da se grad stavi u novi "lockdown", no predlaže uvođenje novih mjera. 

"Moramo paziti da se bolnice ne prekapacitiraju", rekao je Šostar i istaknuo kako većina zaraženih u Zagrebu ima između 40 i 60 godina. 

"Htio bih reći da Zagreb nije žarište. Koliko god su brojke crne, za Zagreb ne možemo govoriti o gradu-žarištu. S obzirom na broj stanovnika, ove brojke jesu crne, ali ne još uvijek toliko, međutim, jesu zabrinjavajuće", rekao je Šostar u razgovoru za Media Servis. Dodaje da nema potrebe uvoditi mjere po kvartovima jer ni jedan kvart nije žarište sam po sebi. Međutim, kad se radi o mjerama za cijeli grad, tu je priča drugačija, rekao je Šostar u razgovoru za Media Servis, prenosi Index

VIDEO Hrvatska vojska postavila šatore ispred Rebra

"Ono što nas čeka je obavezno nošenje maski i na otvorenim prostorima", ustvrdio je i nastavio: "Ići ćemo idući tjedan s prijedlogom da se ograniči radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata najviše do 24:00 sati. Ono što ćemo očito morati napraviti i što nas čeka, a u Italiji se pokazuje kao izvanredan primjer, je obavezno nošenje maski, ne samo u unutarnjim, već i na otvorenim prostorima", kaže.

Upitan hoće li Zagreb uvoditi lockdown, Šostar kaže da za to nema potrebe. "Ono što moramo napraviti, to je kontinuirano apelirati na ljude da se pridržavaju mjera, prije svega, nošenja zaštitnih maski, fizičke distance i higijene ruku. Posebno apeliram na mlade jer će oni, ako se i zaraze, imati blagu sliku, donijeti zarazu doma, i ne daj Bože da netko tragično završi zbog toga", zaključuje ravnatelj NZJZ-a Zvonimir Šostar.

Komentara 17

SN
snicl
11:42 10.10.2020.

Demonstarcija sile!! Teror nad vlastitim narodom!

Avatar Merlinka
Merlinka
11:46 10.10.2020.

Kakve mjere? Do kada ce mo biti taoci ovoga ludila ?

KE
Kentucky
11:40 10.10.2020.

Kako su se najednom sva povijesna znanstvena istraživanja promijenila? Sijeća li se itko preporuka prije samo 6 mjeseci oko ne-nošenja maski? Od Faucija pa do naših epidemiloga. Sad su se najednom prosvijetilili? Sutra da WHO objavi da je ipak vrećica na glavi pametnije rješenje ajmo svi pohitati u kupovinu vrećica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije