Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekord od 705 novozaraženih

Zagrebački stožer: Situacija je ozbiljna. Glavni su uzrok zaraze različita privatna okupljanja

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
22.10.2020.
u 11:12

U Zagrebu je testirano 1935 osoba, a zabilježeno je 705 novih slučajeva i 988 osoba dobilo je mjeru samoizolacije, kazali su na konferenciji za medije

Zagreb danas bilježi rekord. Potvrđeno je 705 novih slučajeva. "U Zagrebu je testirano 1935 osoba, a zabilježeno je 705 novih slučajeva i 988 osoba dobilo je mjeru samoizolacije. Obrađeno je 305 slučajeva. Još 520 epidemioloških obrada je u tijeku. Sinoć smo zaprimili 228 osoba. Ono što je važno jest da je situacija vrlo ozbiljna, građane pozivamo na odgovornost", kazala je zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić.

"Slika je ista, ali broj zaraženih je veliki, glavni uzrok zaraze su različita okupljanja privatnih tipova. Lokalna transmisija je u gradu", kazala je Šikić. Pozitivnih korisnika domova za starije jest 26. Asimptomatsko je 18 korisnika, drugi su u bolnici. 

"Razmatramo mjere, sve su na stolu, vidimo da je situacija svuda eskalirala", dodala je Šikić.

Video – Novi rekord novozaraženih: Samo u Zagrebu 705 slučajeva! Ispred Andrije Štampara velike gužve za testiranje

"Od sljedećeg tjedna presica zagrebačkog Stožera bit će ponedjeljkom i petkom u isto vrijeme, što ne znači da Stožer neće zasjedati svaki dan", kazala je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

"Što se tiče smještaja u Areni ili bilo kojem drugom objektu, svi objekti Grada Zagreba mogu se mobilizirali. Karantena je u Tomislavovu domu. Pripremamo je i u Gradu mladih, Arena još nije mobilizirana", kazala je Majić.

"Donijeli smo odluku o blagdanu Svih Svetih. Bit će besplatan prijevoz, međutim to je izazov zbog epidemiološke situacije", kazala je Mandić.

Video: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus: Toliko se još možemo strpjeti

"Povećavamo kapacitete, reducirani su prostori za hitne bolesnike. Bit će preusmjereni u druge zagrebačke bolnice. Trenutačno su u KB-u Dubrava 164 bolesnika. Kapaciteti će biti na 270, to bi trebalo biti dovoljno. Važno je upozoriti da se svi zajedno moramo uozbiljiti i držati se preporučenih mjera. Ako se nastavi trend, ovi kapaciteti neće biti dovoljni" rekao je ravnatelj KB-a Dubrava za N1.

Ključne riječi

Komentara 124

NI
NikoCro
11:47 22.10.2020.

Pa kaznjavajte vise, batina je iz raja izasla, stoku drugacije ne mozes nauciti

PU
paul-umpe
12:47 22.10.2020.

A sta je s Tonijevim koncertom?Tamo se nitko nije zarazio.

RU
Rusvaj
12:03 22.10.2020.

Samo novčane kazne kako je to svugdje u svijetu može stoku k redu natjerati, a ne bezvezne puste prepoeuke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije