Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvrsne vijesti

Zagrebački srednjoškolci iz XV. gimnazije odlični na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi

Zagreb: Predstavljena platforma SINI za sigurnost djece i mladih na internetu
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.07.2022.
u 11:19

Zlatne medalje, s manje osvojenih bodova, pripale su Patricku Paviću iz Hrvatske te Michału Stawarzu i Janu Strzeszyńskom iz Poljske.  Osim dva zlata, za Hrvatsku su Marko Dorčić i Fran Babić osvojili brončane medalje,

Dorijan Lendvaj iz Hrvatske i Alexandru Luchianov iz Rumunjske, pobjednici su Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Varaždinu, podijelili su prvo mjesto s najvišim brojem bodova.

Uz njih, zlatne medalje, s manje osvojenih bodova, pripale su Patricku Paviću iz Hrvatske te Michału Stawarzu i Janu Strzeszyńskom iz Poljske.  Osim dva zlata, za Hrvatsku su Marko Dorčić i Fran Babić osvojili brončane medalje, izvijestili su u subotu iz Varaždinske županije čiji je župan Anđelko Stričak čestitao organizatorima i mladim informatičarima.

Lendvaj, Pavić, Dorčić i Babić učenici su zagrebačke XV. gimnazije, inače poznate po tome što su "dom" najboljim zagrebačkim i hrvatskim mladim programerima i informatičarima. Domaćin Olimpijade bila je Prva gimnazija Varaždin, a organizator Hrvatski savez informatičara.

 Natjecala su se 52 srednjoškolca iz 12 zemalja, Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske (uživo) i Ukrajine (online), a svi sudionici bili su izabrani putem nacionalnih natjecanja u informatici.

 Natjecanje u Varaždinu održano je pod pokroviteljstvom i uz potporu Predsjednika Republike Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Varaždinske županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a predsjednik Organizacijskog odbora bio je Krešimir Malnar.

Ključne riječi

Komentara 1

IL
ilustrator
12:54 30.07.2022.

bravo cure! bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije