Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za novinare

Zagrebački SDP: U žičaru uloženo samo pet posto planiranih sredstava

Zagrebački SDP održao konferenciju za novinare
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.10.2018.
u 13:51

Gordan Maras ističe da je u prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je 6,2 milijuna kuna od planiranih 128,5 milijuna

Zagrebački SDP upozorio je u utorak na konferenciji za novinare održanoj kod donje postaje nekadašnje sljemenske žičare - Bliznec, da je u izgradnju žičare ove godine uloženo samo pet posto planiranih sredstava, unatoč višegodišnjem najavljivanju izgradnje nove žičare.

"U prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je 6,2 milijuna kuna od planiranih 128,5 milijuna. To je manje od pet posto planiranih sredstava za 2018. godinu", istaknuo je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Gordan Maras.

Gradonačelnik Milan Bandić predlaže rebalans proračuna kojim bi proračunska sredstava za žičaru pala na 38,5 milijuna kuna, što je snižavanje za čak 90 milijuna kuna, odnosno preko 70 posto planiranih sredstava, kaže Maras.

Podsjetio je na najavu Bandića da će do kraja godine sljemenska žičara opet proraditi, ususret pripremama za skijaški kup "Snježna kraljica", što je još jedno u nizu neispunjenih obećanja. "Očito da gradonačelnik novca za političku trgovinu ima, a za razvojne projekte Zagreba nema", poručio je Maras.

Sramotnim je ocijenio da već 11 godina ne postoji mogućnosti da se žičarom posjeti jedna od najljepših zagrebačkih lokacija - Medvednica. Pozvao je Bandića da ispuni obećanje umjesto što ulaže u "braću, kumove, zapošljavanje podobnih i političku trgovinu".

Također je upozoreno kako izgradnja žičare nije jedini projekt koji ne funkcionira. "Još jedan dokaz su kapitalna ulaganja u društvene djelatnosti - samo 30 posto realizacije u prvih šest mjeseci, a Gradska skupština je prije nekoliko mjeseci gradonačelniku dala odobrenje za novo zaduženje za tu stavku proračuna u iznosu od 250 milijuna kuna", podsjetio je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić.

Komentara 18

DU
Deleted user
08:58 24.10.2018.

2002. godine su Austrijanci htjeli u koncesiju na 30 ili 50 godina sagraditi novu žičaru, no Bandić tu nije vidio sebe. Onda je već bio plan da žičara ide do tornja i u slijedećoj fazi da se spusti do zagorske strane do Pila. Još jedno Bandićevo obećanje. Treba graditi ono što ti donosi novac, a ne fontane koje rade samo trošak. On to ne zna i nikada neće znati jer pored sebe ima istu bagru. Što je sa sadržajima na Savi uz korito i nasip. Nakon svega je shvatio da nema zainteresiranih za zakup. Bandić se sada dodvorava i daje svima u Hrvatskoj kako bi došao na vlast i tako sebe zaštitio od korumpiranog pravosuđa. Više mu Zagreb nije bitan jer zna da će uz hadezeovce i slične koji bježe iz drugih stranaka (kupljeni) zadržati Zagreb.

AE
Aedes2017
15:58 23.10.2018.

Da, I to što je radio na Sljemenu ( Bliznecu) ..je rušenje stabala za,navodne, pristupne cesti budućoj stazi. Ništa više ! Ima još nešto ! Bandićevi rušitelji su pritom zagadili ( posrali ) sve planinarske staze koje se nisu moglee dugo koristiti .Odbačenim papirima,konzervama ,smrdljivim smećem skoro su začepili ,inače,prekrasan Bliznec.Sramota od rodijaka..ipak tu prolazi na tisuću izletnika I djece kad već desetak godina ž I č a r a n e vozi !Dobro je rečeno : Dok Pogana vlaka ne dobi žičaru neće ni kurče.I Gračani . Fuuuj !

KA
kažemja
23:10 23.10.2018.

Poruka svima koji tu kritiziraju Marasa , on u toj priči nije bitan , to je mogao reći bilo tko , bilo koji građanin Zagreba . Činjenica je da žičare nema 11 godina i da je uskoro neće ni biti . Bandić je barem 5,6 puta javno obećavao gradnju i otvorenje ,znači lagao je . Na to se koncentrirajte ,ne na Marasa! Nije on gradonačelnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije