Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački SDP: U žičaru uloženo samo pet posto planiranih sredstava

Gordan Maras ističe da je u prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je 6,2 milijuna kuna od planiranih 128,5 milijuna
23. listopada 2018. u 13:51 18 komentara 784 prikaza
Zagrebački SDP održao konferenciju za novinare
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački SDP upozorio je u utorak na konferenciji za novinare održanoj kod donje postaje nekadašnje sljemenske žičare - Bliznec, da je u izgradnju žičare ove godine uloženo samo pet posto planiranih sredstava, unatoč višegodišnjem najavljivanju izgradnje nove žičare.

Iako nikad otvorena, tržnica Dubec osvijetljena je svake noći Okretište Dubec Zagrepčani zbunjeni: Ovdje nitko ne boravi ni danju ni noću, a svijetli kao Betlehem!

"U prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je 6,2 milijuna kuna od planiranih 128,5 milijuna. To je manje od pet posto planiranih sredstava za 2018. godinu", istaknuo je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Gordan Maras.

Gradonačelnik Milan Bandić predlaže rebalans proračuna kojim bi proračunska sredstava za žičaru pala na 38,5 milijuna kuna, što je snižavanje za čak 90 milijuna kuna, odnosno preko 70 posto planiranih sredstava, kaže Maras.

Podsjetio je na najavu Bandića da će do kraja godine sljemenska žičara opet proraditi, ususret pripremama za skijaški kup "Snježna kraljica", što je još jedno u nizu neispunjenih obećanja. "Očito da gradonačelnik novca za političku trgovinu ima, a za razvojne projekte Zagreba nema", poručio je Maras.

Zdravko Čolić održao koncert u Areni ARENA Bandića izviždali na koncertu Čolića, pjevač ga branio

Sramotnim je ocijenio da već 11 godina ne postoji mogućnosti da se žičarom posjeti jedna od najljepših zagrebačkih lokacija - Medvednica. Pozvao je Bandića da ispuni obećanje umjesto što ulaže u "braću, kumove, zapošljavanje podobnih i političku trgovinu".

Također je upozoreno kako izgradnja žičare nije jedini projekt koji ne funkcionira. "Još jedan dokaz su kapitalna ulaganja u društvene djelatnosti - samo 30 posto realizacije u prvih šest mjeseci, a Gradska skupština je prije nekoliko mjeseci gradonačelniku dala odobrenje za novo zaduženje za tu stavku proračuna u iznosu od 250 milijuna kuna", podsjetio je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Mick:

    2002. godine su Austrijanci htjeli u koncesiju na 30 ili 50 godina sagraditi novu žičaru, no Bandić tu nije vidio sebe. Onda je već bio plan da žičara ide do tornja i u slijedećoj fazi da se spusti do zagorske ... prikaži još! strane do Pila. Još jedno Bandićevo obećanje. Treba graditi ono što ti donosi novac, a ne fontane koje rade samo trošak. On to ne zna i nikada neće znati jer pored sebe ima istu bagru. Što je sa sadržajima na Savi uz korito i nasip. Nakon svega je shvatio da nema zainteresiranih za zakup. Bandić se sada dodvorava i daje svima u Hrvatskoj kako bi došao na vlast i tako sebe zaštitio od korumpiranog pravosuđa. Više mu Zagreb nije bitan jer zna da će uz hadezeovce i slične koji bježe iz drugih stranaka (kupljeni) zadržati Zagreb.

  • Aedes2017:

    Da, I to što je radio na Sljemenu ( Bliznecu) ..je rušenje stabala za,navodne, pristupne cesti budućoj stazi. Ništa više ! Ima još nešto ! Bandićevi rušitelji su pritom zagadili ( posrali ) sve planinarske staze koje se nisu mogle ... prikaži još!e dugo koristiti .Odbačenim papirima,konzervama ,smrdljivim smećem skoro su začepili ,inače,prekrasan Bliznec.Sramota od rodijaka..ipak tu prolazi na tisuću izletnika I djece kad već desetak godina ž I č a r a n e vozi !Dobro je rečeno : Dok Pogana vlaka ne dobi žičaru neće ni kurče.I Gračani . Fuuuj !

  • kažemja:

    Poruka svima koji tu kritiziraju Marasa , on u toj priči nije bitan , to je mogao reći bilo tko , bilo koji građanin Zagreba . Činjenica je da žičare nema 11 godina i da je uskoro neće ni biti ... prikaži još! . Bandić je barem 5,6 puta javno obećavao gradnju i otvorenje ,znači lagao je . Na to se koncentrirajte ,ne na Marasa! Nije on gradonačelnik.