Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROJEKTI IZ NPOO

Dobra suradnja s Vladom: Grad Zagreb dobio gotovo 80 milijuna eura za obnovu gradskih prostora

Zagreb: Obilazak cjelovito obnovljene Gimnazije Tituš Brezovački
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.12.2023.
u 14:43

Uz to, gradski Muzej za umjetnost i obrt (MUO) dobio je 46,7 milijuna eura za obnovu zgrade Muzeja, a gradsko kazalište Komedija 2,1 milijun eura

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet ovaj tjedan je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici potpisao tri ugovora za sufinanciranje cjelovite obnove zgrada Gradske uprave iz EU sredstava kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO). Vrijednost ovih ugovora je preko 29 milijuna eura.

Ugovori su potpisani za tri zgrade gradske uprave: zgradu Područnog ureda Trnje u vrijednosti od 21,8 milijuna eura, zgradu Područnog ureda Maksimir u vrijednosti od 3,4 milijuna eura te kompleks nekadašnje pješačke vojarne – "Rudolfova vojarna" u vrijednosti od 3,2 milijuna eura.

>>VEZANI ČLANCI: 



Uz to, gradski Muzej za umjetnost i obrt (MUO) dobio je 46,7 milijuna eura za obnovu zgrade Muzeja, a gradsko kazalište Komedija 2,1 milijun eura. Potpisom ovih ugovora nastavlja se izvođenje radova cjelovite obnove i energetske obnove zgrada financiranih iz NPOO-a, nakon iskorištenja sredstava iz Fonda solidarnosti.

>>VIDEO: Zagrebački nastavnik ide u zatvor, opisao kako je počeo sukob: 'Nisam bio pijan, provocirali su me'

Komentara 1

HI
Hrvat iz Prigorja
15:15 26.12.2023.

Grad daje 12 milijuna eura (90 milijuna kuna) udrugama koje nisu 2022 ni lipe dobile iz gradskog poračuna, što sada te udruge rade ili promoviraju da dobiju tolike novce? Za te novce ste mogli 10 pročela obnoviti u gradu daa Zagreb ne izleda oronulo i zapušteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije