Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik prihvatio kritike i odlučio

Zagrebački obrtnici biraju tko prodaje na Božićnom sajmu

14.11.2008.
u 23:56

Tradicionalni zagrebački Božićni sajam počinje 24. studenoga i trajat će do 12. siječnja. Naoko, sve je isto kao i lani, ali nije!

Šator neće biti krčma
Gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je primjedbe mnogih građana, ali i novinara, koji su ga doslovce stotinu puta pitali do kada će u adventsko doba središnji gradski trg sličiti provincijskom sajmu.

– Na Trgu bana Jelačića više neće biti improviziranih ugostiteljskih kućica na čijim prljavim stolovima ljudi jedu kobasice i hot-dogove, piju vino i pivo po cijenama koje kao i u bilo kojoj krčmi u gradu. Umjesto njih na glavnom gradskom trgu bit će samo grijani šator s kvalitetnom ugostiteljskom ponudom površine 800 kvadrata i pozornica – rekao je Duško Ljuština, prvi kulturnjak Grada.

A tko će nastupati na Jelačić placu? – pitali smo ga.

– Sredinom idućeg tjedna dogovorit ćemo cijeli program. Znam jedino da neće biti cajki i lakih nota. Pjevat će dječji i renomirani zborovi koji će izvoditi duhovne i ostale skladbe koje su prigodne za Advent. Toga se ne bi posramio ni Berlin – rekao je Duško Ljuština.

Najveća promjena osjetit će se u Bogovićevoj i Gajevoj iz koje će protjerati švercere koji su Zagrepčanima prodavali nekvalitetnu i precijenjenu dalekoistočnu robu.

Ove godine napokon je ukinuta praksa javnog natječaja za zakup štandova u spomenutim ulicama na kojima je pobijedio ponuđač s najdubljim džepom, a kvaliteta ponude nije bila važna. Grad je ove godine odustao od te ustaljene prakse: posao biranja prepustio je zagrebačkoj Obrtničkoj komori.

– To je odličan potez i najbolja promocija zagrebačkog obrtništva. Svaki od 31 štanda već smo dali u zakup našim članovima po 6000 kuna. Tvrdim vam da će Zagrepčanima ponuditi najbolje na tržištu. Domaće kobase, likere, prigodne božićne skulpture u drvu, rukom izrađene božićne ukrase... – rekao je Ivan Obad, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore.

Zbogom kontejnerima
Presretan je što su napokon protjerani prekupci koji su za nekoliko centi kupovali božićni nakit i ostale gluposti na kontejnere iz Kine, koje su potom Zagrepčanima prodavali po znatno višim cijenama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije