Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački noćni cener:

"Cura sa super moćima" otrčala prvu utrku za djecu u potrebi

Noćni cener
Foto: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri
1/4
07.11.2016.
u 12:00

Otvaranjem izazova na web stranici www.cinipravustvar.hr četvero trkača koji su sudjelovali na sinoćnjoj utrci u Zagrebu prikupilo je do sada 3.500 kuna, a osim donacijama, plemenite napore trkača, navijači su podržali i transparentima s porukama podrške.

Kultni Zagrebački noćni cener, trkačku utrka na 10 kilometara koja je ove godine okupila više od 2.300 sudionika, obilježio je i humanitarni karakter. Četvero trkača svoje su sudjelovanje u utrci posvetili nesebičnim ciljevima i na društvenoj fundraising mreži 'Čini pravu stvar' prikupljali donacije za udruge Mali zmaj, SOS Dječje selo Hrvatska, Down sindrom Virovitičko-podravske županije i Europa Donna Hrvatska.

Najemotivniji trenutak utrke bio je ulazak u cilj „cure sa super moćima“ popraćeno glasnom podrškom navijača. Nadimak je to Nikoline Jakovljević koja posljednje tri godine neumorno sa svojim kreativnim plakatima bodri iscrpljene trkače na zagrebačkim ulicama. Takva predanost priskrbila joj je titulu zaštitnog znaka utrke, a ove godine je odlučila otići korak dalje i istrčati svoj prvi Cener.

- Svi znamo da trčanje zbližava i kako su ljudi sretni i zadovoljni nakon fizičke aktivnosti. Zato sam htjela dio te pozitivne energije prenijeti i u navijanje i u humanitarne akcije - istaknula je Nikolina, dodavši:

- Udrugu Mali zmaj sam odabrala za svoj izazov za prikupljanje sredstava zato što ih i inače pratim i imaju fantastične projekte.

Izazove je još uvijek moguće podržati uplatom donacija na web stranicama Čini pravu stvar, a novčani iznos se direktno bez provizije prosljeđuje na račun udruge.

Prvu hrvatsku društvenu mrežu za dobrotvorni fundraising Čini pravu stvar pokrenuo je Vipnet u lipnju ove godine, a dosad je za 26 udruga pokrenuto 43 izazova i prikupljeno gotovo 40.000 kuna. Dobrotvorne izazove pokreću građani s ciljem prikupljanja donacija za udruge koje podržavaju u želji da dodatno osvijeste zajednicu o različitim društvenim problemima. Svoj donacijski izazov tako je nedavno pokrenuo i poznati sociolog i pisac Bruno Šimleša, koji je obrijao glavu u znak podrške oboljelima od raka dojke. Šimleša se na tu gestu odlučio kao znak podrške svim ženama koje se bore ili su dobile bitku protiv ove najučestalije vrste karcinoma u žena i za svoj izazov je prikupio gotovo 7.000 kuna za udrugu Sve za nju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije