Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BESPOTREBNO I SKUPO'

Zagrebački Most traži ukidanje testiranja djece u školama

Klub gradskih zastupnika Mosta o predškolskom odgoju u Gradu Zagrebu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
09.02.2022.
u 15:10

Milijuni kuna koji će, kako tvrde, biti potrošeni na testove mogu biti utrošeni na puno bolji način.

Most Zagreb traži od vijećnika s liste Možemo! i SDP-a, a koji su, kako kažu, iz političkih kvota ušli u školske odbore zagrebačkih škola te za to dobivaju naknadu, da se "jasno očituju prema besmislenom testiranju djece koje uskoro počinje u hrvatskim školama".

- U trenucima ogromnog poskupljenja troškova na svim razinama, MOST Zagreb smatra da je ta odluka Nacionalnog stožera ne samo neracionalna i bespotrebna, nego i dodatan udar na osiromašene budžete škola. Milijuni kuna koji će biti potrošeni na testove mogu biti utrošeni na puno bolji način. S obzirom da su nam škole slabo opremljene najosnovnijim potrepštinama, počevši od WC papira i sapuna i da se nerijetko od samih roditelja traži da financiraju takve stvari za svoju djecu, smatramo da će šutnja vijećnika iz vladajuće većine značiti odobravanje HDZ-ovog upravljanja covid krizom. Osim toga, postavljamo pitanje kako će kao predstavnici škola izaći pred roditelje i tražiti novac za financiranje drugih stvari, a koji su svakodnevno važniji za funkcioniranje škola od testova na kojima će netko tek masno zaraditi - poručuju.

Ključne riječi

Komentara 1

RB
Rastu Brojke
17:32 11.02.2022.

Slažem se s Mostom. U pravu su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije