Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskidaju ugovore

Zagrebački holding ostaje bez parka Mladost?

Mladost  (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/6
23.05.2013.
u 09:33

Prema sporazumu iz 1988. Grad je dužan ulagati u objekte i za to vlasniku davati naknadu, što se ne ispunjava od 2009. godine

Zagrebački holding mogao bi ostati bez sportskog kompleksa Mladost na Savi jer je u utorak navečer na sjednici Skupštine Hrvatskih akademskih športskih klubova Mladost jednoglasno odlučeno da se raskidaju svi ugovori i odluke kojima je kompleks još 1988. predan na upravljanje Gradu Zagrebu. Razlog su tome neodržavanje i neulaganje, što je obveza Holdinga, ali i Gradov jednostrani prestanak financiranja HAŠK-a Mladost od 2009. godine. Zbog preuzimanja objekata Grad je dužan društvu dati naknadu, tvrdi predsjednik Damir Karlović. Time se kaže, želi uništiti društvo, na što upućuje i činjenica da se Grad od 1996. godine pokušava upisati kao vlasnik Sportskog parka Mladost čija se vrijednost procjenjuje na 400 milijuna kuna. Općinski sud odbio je prijedlog Grada za uknjižbu jer je HAŠK Mladost od 1985. godine zemljišnoknjižni vlasnik.

Pozvani na sastanak

Nakon što je Skupština donijela odluku o raskidanju ugovora, Karlović je danas pozvan na sastanak u gradski Ured za obrazovanje, kulturu i sport.

– Od 2009. godine nismo dobili novac od Zagrebačkog športskog saveza, što nam pripada prema sporazumnom ugovoru. Zbog toga smo lani podnijeli tužbu kojom tražimo da podmire dug od 937 tisuća kuna. Lani se spominjala nagodba, no otad se nitko nije javio – govori Damir Karlović. Dodaje da su članovi društva odlučni zaštiti kompleks od propadanja. 

– Još 2011. sa Sveučilištem smo inicirali osnivanje ustanove za upravljanje, održavanje i korištenje objekata kao samostalne neprofitne organizacije koja bi se u drugoj fazi spojila s Kineziološkim fakultetom i studentskim domom Stjepan Radić. Time bi nastao zapadni kampus Sveučilišta u Zagrebu. Poglavarstvo je na prvom i jedinom sastanku podržalo inicijativu i odredilo Ivicu Lovrića da nastavi projekt u suradnji sa Zagrebačkim holdingom, no otad se nitko nije javio – objašnjava Karlović. 

Jednostrani otkaz upitan

 Iz podružnice Upravljanje sportskim objektima kažu da ne mogu komentirati odluke Skupštine dok ih ne vide. – Pravno tek treba vidjeti je li moguće tako jednostrano otkazati ugovor – kazao je Ivo Erić iz Holdinga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije