Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasipnost

Zagrebački holding odbio dostavu pošiljki plaćati 5 mil. kuna manje?

\'city express\'
PIXSELL
10.04.2012.
u 10:00

Lider express i HP nisu imali valjane papire, tvrdi šef nabave Ivica Pranjić.

Zagrebački holding izabrao je pet milijuna kuna skuplju dostavu poštanskih usluga od najjeftinije koja je ponuđena na javnom natječaju. Tvrtka Lider express na natječaju krajem prošle godine ponudila je 20 milijuna kuna za dvogodišnju dostavu pošiljki, a City express, koji je i dosad obavljao taj posao za Holding, ponudio je 25 milijuna kuna za svoje usluge.

Podjela posla?

Iz Lider expressa poručuju da su se žalili Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave jer ih je Holding diskvalificirao objašnjenjem da priložena potvrda nije odgovarajuća, iako ju je izdala Hrvatska agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

– To je kao da ne priznajete vozačku dozvolu B kategorije nego inzistirate na vozačkoj B kategorije za golf – pojašnjava odvjetnica Dijana Brezak, koja zastupa tvrtku Lider express.

Istodobno, City ex, u što smo se i sami uvjerili u Sudskom registru trgovačkih društava, nije registriran za obavljanje djelatnosti poštanskih usluga iz natječaja, a što Holdingu nije predstavljalo nikakvu zapreku. Hrvatska pošta, koja se također javila na natječaj, također je diskvalificirana jer nije dostavila istu potvrdu HAKOM-a ni punomoć osobi koja bi je zastupala.

S obzirom na to da je HP dobio posao za univerzalne poštanske usluge, u Lider expressu nagađaju da su te dvije tvrtke podijelile posao ne očekujući da će se još netko javiti na natječaj jer prije nisu imali konkurenciju. Lider express je u studenome 2011. godine, kada je bio raspisan natječaj, otvorio ured u Zagrebu i zaposlio sedamdesetak ljudi računajući da će od 1. veljače krenuti u posao s Holdingom koje što će sada vjerojatno otpustiti.

Šef javne nabave Holdinga Ivica Pranjić tvrdi, međutim, da City ex ima dozvolu za obavljanje posebnih poštanskih usluga. Tvrdi da su s istom tvrtkom nastavili surađivati jer su ostala dva ponuđača diskvalificirana pa najpovoljnije ponude ni nema. Nije odgovorio koliko mjesečno ili godišnje plaćaju za dostavu posebnih pošiljki. Objasnio je i diskvalifikaciju Lider expressa.

Čeka se pravorijek

“Iz priložene potvrde nije razvidno koje ostale poštanske usluge ponuditelj ima pravo obavljati niti se iz nje može iščitati da ponuditelj ima pravo obavljanja svih ostalih poštanskih usluga”, piše u odgovoru. Pranjić kaže da je Državna komisija jedina meritorna utvrditi tko je u pravu te ističe kako je u sustavu javne nabave nezadovoljan onaj koji izgubi, a zadovoljan tko dobije.

Komentara 22

DU
Deleted user
10:38 10.04.2012.

Tzv. „zviždači“ su građani koji javnosti otkriju protuzakonitosti u radu tvrtke ili institucije u kojoj su zaposleni. Takve osobe nisu zaštićene posebnim zakonom, ali se prema odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama oslobađa odgovornosti osoba koja u dobroj vjeri,, a radi potpunog, opširnog, točnog i pravodobnog obavještavanja javnosti, izvan granica svojih ovlasti, otkrije određenu informaciju.

SA
sampras
10:57 10.04.2012.

Ivica Pranjić je jedan vrlo elokventan gospodin, prilažem prilog iz priče o \"stupićima\" za nogostupe. – Ja ne znam što vi sada hoćete. Vi znate da Grad nabavlja te stupiće, a mi nećemo uzimati više stupiće i to je too – krtko je cijeli slučaj komentirao je šef nabave Zagrebačkog holdinga, Ivica Pranjić. isto tako i sad, ispali \"nisu imali papire\" hahaha. u tri riječi pravda 5 milijuna izdataka. pljačkaši i bagra. koliko nekretnina imaš Pranjiću?!

IT
i_tata_bi_sine
12:09 10.04.2012.

Baš čudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije