Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOO

Zagrebačke neotrovnice ponovo na Floraartu

Foto: ZOO Zagreb
1/6
01.06.2021.
u 14:06

Floraart je pak otvoren do nedjelje.

Toplo vrijeme razbudilo je životinjski svijet. Zato se Zagrepčani posljednjih tjedana u zelenim dijelovima grada susreću s mnoštvom divljih životinja. Neke životinje u potrazi su za partnerima, a neke već imaju mlade. Ljudi tako uočavaju i zmije – od mladih do odraslih jedinki. Kako bi ih upoznao sa zmijama koje žive u njihovu gradu, Zoološki vrt na 55. Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart donio je terarije s nekoliko neotrovnih zmija.

Na Bundeku tako Zagrepčani izbliza mogu promotriti smukulju, bjeloušku i bjelicu. Isti su gmazovi na Floraartu bili izloženi i prije dvije godine. Budući da su izazvali veliko zanimanje Zagrepčana, edukatori su ih odlučili ponovo dovesti na isto mjesto. Edukatori će u šatoru Zoološkog vrta odgovarati na pitanja zainteresiranih posjetitelja. Objasnit će im kako razlikovati izložene zmije od otrovnica te što učiniti ako na neku naiđu u prirodi.

Podsjetit će ih i na činjenicu da su sve zmije u Hrvatskoj zakonom zaštićene. Zagrepčani koji se u gradu susretnu sa zmijom, a misle da sama neće otići na sigurnije mjesto, mogu nazvati Sklonište za nezbrinute životinje čija će je terenska ekipa potom nježno premjestiti. Informativni kutak Skloništa nalazi se na Bundeku kraj onog ZOO-a. Tamo se ljude potiče na udomljavanje pasa i mačaka iz Dumovca. Floraart je pak otvoren do nedjelje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije