Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITI ILI NE BITI Poglavarstvo raspisalo natječaj za održavanje ulica

Zagrebačke ceste love vražjih 666 milijuna kuna

18.12.2008.
u 00:28

Poglavarstvo je jučer raspisao javni natječaj za redovno održavanje gradskih prometnica u idućih četiri godine, što je posao vrijedan “vražjih” 666 milijuna kuna.

Dosad je posao održavanja gradskih prometnica uvijek povjeravan Zagrebačkim cestama, no kako se radi o javnom natječaju moguće je da posao dobije i netko drugi. Podsjetimo, na istovjetnom natječaju prije dvije godine ZG-cestama suprostavio se Viadukt i ostao kratkih rukava. Kako će ZG-ceste financijski preživjeti ako izgube na natječaju pitali smo direktora Srećka Vučkovića.

Upitna sudbina tvrtke
– Sigurne su dvije stvari, a to je da ćemo se javiti na natječaj i da ćemo imati žestoke konkurente. Mi jednostavno moramo dobiti taj posao jer ako izgubimo bit ćemo u blago rečeno velikim problemima – rekao je Vučković. Kaže da će se Zagrebačke ceste, ako izgube na natječaju, morati okrenuti tržištu i prijavljivati se na sve natječaje za gradnju prometnica. Ipak, Vučković je optimist te smatra da će na natječaju biti u prednosti pred ostalim ponuđačima zbog neusporedivo većeg iskustva u obavljanju tog posla.

Sudbina tvrtke i njezinih 700 zaposlenika izgleda neće doći u pitanje jer je i pročelnik Ureda za promet Davor Jelavić gotovo siguran da će posao dobiti Zagrebačke ceste.

– Nadam se da će pobijediti na natječaju jer sam siguran da će menandžment Zagrebačkog holdinga učiniti sve da se to i dogodi – rekao je Jelavić.

Žive od Grada
Situacija je ozbiljna ako se zna da Ceste gotovo isključivo žive od Grada. Lani su za Grad obavile poslove u vrijednosti 244 milijuna kuna. Unatoč tome godinu su završili u minusu od 5,87 milijuna kuna.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije