Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samobor

Zagrebačka županija kupila prvo sanitetsko vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom

Dražen Kopač
20.06.2022.
u 17:19

Vozilo u vrijednosti 534 tisuće kuna donirali su Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Samoboru, a do kraja godine planiraju kupnju još sedam takvih

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Samoboru od danas je bogatije za prvo specijalno sanitetsko vozilo koje je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Prilagođeno je potrebama osoba s invaliditetom, a do kraja godine planiraju kupiti još sedam takvih vozila. 

- Riječ je o vozilu opremljenom automatskom podiznom platformom na koju se osoba u invalidskim kolicima naveze te se putem hidrauličke platforme podigne u prostor za pacijente. Kolica se zatim fiksiraju u za to predviđene nosače kako bi pacijent bio u potpunosti siguran u transportu - stoji u priopćenju. 

Ključeve vozila, čija je vrijednost 534 tisuće kuna, jutros je ravnatelju Zavoda Davoru Gajniku uručio župan Stjepan Kožić. 

- Ovo je početak rješavanja mobilnosti osoba s invaliditetom unutar sustava zdravstvene skrbi! Do sada, samo je naša udruga imala vozilo za prijevoz teško pokretnih i nepokretnih osoba u bolnicu ili toplice, a sada dio tereta koji je bio na udruzi preuzima zdravstveni sustav na čemu smo posebno zahvalni - rekao je Viktor Jozić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije