Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOGIJA POSAVLJA

Zagrebačka županija je zeleni prsten oko grada Zagreba

Ekologija Posavlja
Foto: Privatni album
1/6
01.05.2022.
u 11:47

Nakon što su očistili porječje Save, organiziran je Treći sajam OPG-ova šire regije “Posavina u okusima” na kojemu su predstavljeni proizvodi s područja šire regije tog dijela Posavlja

Rugvičani su, oblježavajući Dan planeta Zemlje, subotu posvetili uređenju okoliša. Prvo je održana uspješna ekološka akcija “Sava kojoj pripadamo”. U akciju su se uključile gotovo sve općinske udruge, osnovnoškolci, pa i vrtićanci, te grđani susjednih općina i gradova. Nakon što su očistili porječje Save, organiziran je Treći sajam OPG-ova šire regije “Posavina u okusima” na kojemu su predstavljeni proizvodi s područja šire regije tog dijela Posavlja.

Dan proveden u prirodi uz Savu najbolje opisuje jedan od sudionika koji rekavši:

"Svjeni smo da ovo nije akcija koja će očistiti našu rijeku, već je ovo akcija koja daje poruku da ljudi budu svjesni da trebamo paziti na ljepote koje imamo. Naše bake i djedovi to su nam ostavili u nasljedstvo i na nama je da to sada čuvamo i ostavimo za svoju djecu. Upravo zato mi je drago što su s nama ovolika djeca kojoj na ovaj način poručujemo da trebaju paziti na naš okoliš."

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je došla podržati akciju istaknula je kako je Zagrebačka županija zeleni prsten oko Grada Zagreba.

- Potencijal koji imamo na bazi prirodne baštine je ogroman. Ova manifestacija pokazuje koliko je važna riječna slika lokalnih zajednica - istaknula je Alilović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije