Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita pješaka

Zagrebačka policija u jednom danu kaznila 179 pješaka!

pješaci (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.01.2015.
u 21:42

Osim pješaka, kažnjeno je i 122 vozača koji nisu poštovali obveze prema pješacima

Zagrebačka policija u samo jednom danu kaznila je 179 pješaka u sklopu svoje akcije "Zaštita pješaka" koju su proveli u ponedjeljak, 12. siječnja.

Osim pješaka, kažnjeno je i 122 vozača koji nisu poštovali obveze prema pješacima.

Od 179 prekršaja pješaka, najviše ih se odnosi na nekorištenje pješačkog prijelaza i prelaska na crveno svjetlo dok se najviše prekršaja vozača odnosilo na nepropuštanje pješaka.

>> Biciklistička staza koja vozače vodi na autoput?

Ključne riječi

Komentara 16

JA
japanokinez
02:03 15.01.2015.

Jos se hvale a da svaki dan tako rade, bilo bi živih puno vise. Kad ce početi kažnjavanje kamikaza na biciklima? Nitko ne radi svoj posao vec samo kad su neke njihove akcije pa preko qursa samo da se malo pokažu.

VL
vlatx
07:33 15.01.2015.

Daj zamisli ti vijest, policija konačno radi svoj posao i svi portali o tome pišu. Veća je vijest kada ne rade svoj posao a ovo bi trebala biti svakodnevna praksa policije. Zašto nema policije kod osnovnih škola i vrtića tokomkom cijele godine a ne samo prvi tjedan školske godine. Da se pojedini neodgovorni roditelji malo smire od jutarnje žurbe. Biciklisti se u večernjim i ranojutarnjim satima redovito voze bez ikakvih svijetala i u tamnoj odjeći ali policiju to ne zanima. Ma i ovo sa pješacima je smijurija jer u samom centru ljudi pretrčavaju kako hoće a oni to samo gledaju jer im je poslije muka pisati papirologiju. Baš smo država birokrata.

VV
Vrazje Vjestice
08:36 15.01.2015.

a na proljeće nadam se da će pokrenuti malo veću akciju dovođenja u red biciklista, koji si dozvoljavaju kršiti sve moguće prometne propise, kao da su sami na cesti. jesenas mi je jedan takav, u jednosmjernoj ulici, naravno u suprotnom smjeru, skoro sletio na haubu i još mi psuje što ne pazim...a majmun u suprotnom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije