Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga strana grada

Zagrebačka bijeda – spavaju na klupicama i kopaju po smeću

siromaštvo (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/13
26.04.2013.
u 08:00

Siromaštvo i bijeda Zagreb su uvrstili na listu metropola u kojima više nije neobično vidjeti beskućnike

Izuo je cipele i prilegao na klupicu. Ne smetaju mu pogledi prolaznika. Sve je ionako već izgubio. Siromašan je i, da bi preživio, mora se snaći na ulici oviseći o broju boca koje će pronaći u kontejneru, kovanicama koje će isprositi...

Prema podacima Eurostata, čak 1,4 milijuna hrvatskih građana je siromašno, a siromaštvo i bijeda Zagreb su uvrstili na listu metropola u kojima više nije neobično vidjeti beskućnike koji spavaju pod mostovima, ljude kako kopaju po kontejnerima, mole i prose. 

Hrvatska prema službenoj statistici ima 900 tisuća građana koji se smatraju siromašnima jer kao samci žive s manje od 2020 kuna mjesečno ili 4242 kune, ako je riječ o četveročlanoj obitelji. U četiri godine broj ljudi koji su pali ispod egzistencijalnog minimuma povećao se za sto tisuća.

Najugroženije su kategorije stanovništva nezaposleni, gdje svaki drugi nema spomenuti minimum, zatim samačka staračka kućanstva te samohrani roditelji...

>>Hrvatska danas: 725.000 Hrvata nema za meso ni svaki drugi dan!

>>'Pustite me, ne trebam sendvič ni Hitnu pomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije