Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Zagreb za mene' - kako grad urediti za Univerzijadu

Stručnjacima će se za izradu projekata platiti oko 5,4 milijuna kuna, a na uređenje lokacija potrošit će se 20 milijuna kuna
12. rujna 2014. u 09:15 3 komentara 2503 prikaza
25.07.2014., Zagreb - Trg Dr. Franje Tudjmana.  Photo:
Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Arhitekti, umjetnici, urbanisti, ali i građani sudjelovat će u provedbi projekta uređenja javnih prostora i površina na 17 lokacija diljem grada.

Novi je to projekt Grada Zagreba - Zagreb za mene, a za čiju realizaciju je raspisan i javni natječaj procijenjene vrijednosti 5,4 milijuna kuna. Trebao bi biti ostvaren do Univerzijade.

–U okviru pripreme i uređenja grada za predstojeće Europske sportske igre koje se planiraju održati 2016. godine, Grad Zagreb priprema projekt urbane revitalizacije javnih prostora kroz provedbu 17 zahvata i intervencija u javnim prostorima na području cijeloga grada- piše u objašnjenju natječajne dokumentacije.

Na uređenje prostora potrošit će se oko 20 milijuna kuna, paraleleno će se obnavljati svih 17 lokacija koje se odaberu na natječaju.

–Predložena je dinamika provedbe projekta kroz 2014. i 2015. Projekt će pokrenuti suradnju Grada, građana, institucija, programa, te potaknuti razgovor, razmjenu, unaprijediti procese, otvoriti poslove. Na inovativan način revitalizirati postojeća mjesta, mjesta susreta, a Grad Zagreb i njegovi građani realizacijom projekta dobit će suvremene urbane prostore koje prepoznajemo i volimo u svim europskim i svjetskim metropolama - piše u objašnjenju. U projektu će sudjelovati i građani - bit će javne rasprave i prezentacije projekata koji se osmisle, a sudjelovat će i mjesni odbori i gradske četvrti.

–Za sve lokacije izradit će se natječajni programi i podloge po prethodno provedenom ispitivanju mišljenja javnosti - piše u obrazloženju.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Avatar zgdomorodac
    zgdomorodac:

    Opet bacaju nas novac a zemlja je pred bankrotom pa svi znamo kako su zavrsili objekti za rukometno prvenstvo al mi se guramo gdje drugi nece i zar nije smijesno kome je do smijeha da imamo bajbogatiji fond u skijaskom natjecanju

  • brane777:

    Prava stvar bi bila npr. izgradnja Šarengradske avenije, te neka nova tramvajska pruga.