Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanja

Zagreb joj platio edukaciju od 30 tisuća kn za studiju o – Varšavi

19.12.2013., Pula - Trenazno letenje kompanije Swiss International Airlines. U svrhu obuke posada kompanije Swiss International Airlines, na tipu zrakoplova A 340-300 danas ce obaviti trenazno letenje na zracnoj luci Pula i u neposrednoj okolici grada Pul
22.05.2014.
u 13:30

Za službena putovanja, seminare, i edukacije Grad planira ove godine potrošiti oko dva milijuna kuna bez PDV-a

Sedam je mjeseci proteklo od povratka Mirele Đurić, zaposlenice gradskog Ureda za programe i projekte Europske unije sa službenog puta i edukacije u Varšavi, no tek sada detaljno je naznačeno kako je i na kojim točno seminarima u 26 dana službenog puta sudjelovala zaposlenica, za koju gradonačelnik Bandić kaže: – Pokazala je znanje da nauči nešto jer je gradonačelnk Varšave jedan od najboljih eksperata.

Za dobrobit drugog grada

Đurić je tako sudjelovala u studijskoj posjeti Savezima lokalnih vlasti, posjetila je općinu Podkowa Lesna, učila o projektima iz područja vodokomunalne infrastrukture te zajedno s djelatnicima Grada Varšave sudjelovala na izradi studije – one koja se tiče razvoja i rasta gospodarstva, grada i regije te poboljšanja života građana u Varšavi, ali ne i u Zagrebu, a spomenuta studija na ovjeri je kod gradonačelnika Michaela Olszewskog.

I dok je za službeni put Đurić isplaćeno više od 30 tisuća kuna, a u Gradu za ovu godinu na edukacije, službena putovanja, sudjelovanje u raznim seminarima diljem zemlje i inozemstva planiraju potrošiti više od dva milijuna kuna bez uračunatog PDV-a, Zagreb je iz pretpristupnih fondova za 82 projekata, povukao dosad oko 37 milijuna eura.

Tek ishođenje dozvola

U punopravnom članstvu EU, gradska upravna tijela još rješavaju imovinskopravne odnose, ishođenje lokacijskih i građevinskih dozvola, strateških i operativnih dokumenata kako bi tek prijavljivali projekte na natječaje. U planu je, između ostalog, iz EU namaknuti novac za razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje te za Centar gospodarenja otpadom.

– Zagreb ima najkompetentniju upravu za EU fondove – poručio je gradonačelnik.

>>'Što su dobili građani od toga što je službenica Grada provela 26 dana u Varšavi'

Komentara 9

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:16 22.05.2014.

...provjerit će valjda nekada netko... namjensko / nenamjenska trošenja sredstva u državnim i javnim ustanovama... školovanja, edukacije, kongresi, seminari... mišljenja, studije, konzultantacije i dr....

CH
chemica
17:22 22.05.2014.

Devedesete su Poljaci učili od nas, a danas mi učimo od njih. Zar smo toliko propali?

SZ
sandra.zg.12
15:46 22.05.2014.

Ljudi putuju, informiraju se, educiraju se, rade na dokumentaciji, rješavaju imovinskopravne odnose kako bi prijavljivali projekte i izvukli lovu iz EU fondava, u čemu je problem? U 2015. i 2016. ćemo vidjeti njihovu sposobnost i projekte o kojima govore pa onda možemo suditi, hvaliti ili pljuvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije