Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipovićeva želja

Zagreb će uskoro ponovno dobiti Ulicu 8. svibnja?

josipovic
Željko Lukunić/Pixsell
30.01.2011.
u 20:49

– To je izvrsna ideja, ali mora se naći dovoljno reprezentativna javna površina - kazao nam je Marin Knezović

Baš kako je predsjednik Ivo Josipović ‘poželio’ na antifašističkom skupu, Zagreb bi uskoro mogao opet imati ulicu 8. svibnja.

– To je izvrsna ideja, ali mora se naći dovoljno reprezentativna javna površina koja bi odgovarala važnosti tog događaja. Velik je problem zapravo nastao kad je početkom 90-ih brzopleto ukinuta ta ulica u pokušaju reinterpretacije povijesti – kazao nam je Marin Knezović, predsjednik zagrebačkog Odbora za imenovanje naselja.

– Proces imenovanja ulice može pokrenuti svaki građanin, pa i predsjednik. Evo, mogu to biti i ja, pa ću to i učiniti na idućoj sjednici – najavio je Knezović.

S njegovim se mišljenjem slaže i gradski zastupnik Dragan Kovačević.

– Taj naziv treba vratiti, ali i paziti da netko ne bi smatrao kako mu se nešto uzima, pa treba naći prikladno rješenje. To je važan datum, ali ne bih htio da to opet znači neko natezanje, već samo pozitivnu energiju.

Ključne riječi

Komentara 296

PG
praseca gripa
23:01 30.01.2011.

Dokon pop i jarad (ulice) krsti!!!

AC
acmilano
22:18 30.01.2011.

RAMBO, medju prvima partizanima koji su usli u Zagreb,bio je 32.zagrebacki korpus...tak da prestanes srat...!!!

Avatar 170619890000
170619890000
10:43 31.01.2011.

... pazi sada neće biti \"8. maja\" već svibnja ... baš me zanima hoće li se \"osloboditelji\" složiti sa tim nazivom jer oni ne govore \"svibanj\" ... u svakom slučaju ova inicijativa je dobra za postizanje i održavanje visokog stupnja nacionalne svijesti i domoljubne spremnosti ... došlo je vrijeme da se Hrvati opet malo podsjete tko su im neprijatelji i od kuda nam dolazi prijetnja ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije