Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Zagreb će uskoro dobiti svoj prvi Poduzetnički centar

05.02.2015.,  Zagreb - U , Gradskom poglavarstvu odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt Zagreb za mene. Zagreb za mene je projekt urbane revitalizacije javnih prostora u gradu Zagrebu. Sandra Svaljek. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
23.02.2015.
u 09:30

Nakon potpisanog sporazuma, Sandra Švaljek je obišla Centar za gospodarenje otpadom, Razvojnu agenciju i Obrtnički centar

Zagreb će uskoro otvoriti prvi Poduzetnički centar u kojemu će se pružati besplatna stručna podrška poduzetnicima u raznim segmentima poslovanja, i to u cilju da se u konačnici razvije u one stop shop i za inozemne investitore, kako bi im se olakšao ulazak na hrvatsko tržište.

Najavila je to zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u prostorima Hrvatskog gospodarskog saveza u Mainzu, gdje je potpisala sporazum o suradnji između obrtničkih komora dvaju gradova, koji su prijateljstvom povezani punih 47 godina.

– U stvaranju preduvjeta za poduzetničko djelovanje Grad Zagreb bilježi kontinuirani napredak. Trećina svih poduzetnika u Hrvatskoj registrirana je upravo u glavnom gradu, a oni zapošljavaju oko 40 posto ukupno zaposlenih i ostvaruju više od polovice ukupnih prihoda Hrvatske – istaknula je Švaljek te dodala da s područja Zagreba i Zagrebačke županije dolazi čak 46 posto od ukupnog broja prijava za zaštitu intelektualnog vlasništva, što je dokaz značaja Zagreba kao znanstveno-tehnološkog središta.

S gradonačelnikom Mainza Michaelom Eblingom obišla je Centar za gospodarenje otpadom, Razvojnu agenciju i Obrtnički centar u izgradnji, što će u kontekstu pripreme takvog centra u Zagrebu biti uskoro tema uže suradnje.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:24 24.02.2015.

Gospođo Sandra, dajte uprite samo, ne dajte Bandiću ni blizu. Dosta nam je kriminalaca u Zagrebu. Treba ih sve rastjerati. Trebali bi podledati u Gradskoj upravi i Gradskoj skupštini tko ima lažne diplome i papire, i molio bih,ako je ikako moguće da nam kažete što se desilo sa onih 200-tinjak lažnih diploma u Holdingu. Imamo pravo znati koji su ti!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije