Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADVENT U ZAGREBU

Dobro proučite ove karte prije nego krenete u centar s autom

Advent Zagreb
Foto: PUZ
1/6
01.12.2017.
u 21:02

Policija savjetuje da se koriste autobusi i tramvaji koji su od petka u podne do nedjelje u ponoć sve do 7. siječnja besplatni.

Kako bi Advent u Zagrebu prošao što bezbolnije za more ljudi koje se u predblagdanskim danima slijeva ulicama metropole, od sutra pa sve do 7. siječnja iduće godine neke će prometnice u centru grada u popodnevnim satima ili za vikend biti zatvorene za promet, a režim dostave za trgovce stroži nego inače.

Dostava samo od 2 do 7

Voziti se neće moći zapadnom stranom Trga Nikole Šubića Zrinskog, odnosno na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, i to od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata. Iznimka su vozila stanara i tramvaji, na koje se privremena regulacija ne odnosi.

Advent Zagreb
1/30

Ista je situacija i na zapadnoj strani Trga Josipa Jurja Strossmayera i Trga kralja Tomislava te na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, gdje će privremena regulacija biti na snazi petkom i vikendom, i to od 17 sati pa do ponoći. Promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerova trga odvijat će se dvosmjerno. Dostava u pješačke zone moći će se pak obavljati samo od 2 do 7 sati ujutro.

Foto: PUZ

Nova linija ZET-a

– Preporučujemo svim vozačima da za Adventa umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak autom u širi centar – poručili su iz zagrebačke policije. Dobro je pritom, podsjetimo, to što je prijevoz autobusima i tramvajima besplatan od petka u 12 sati pa do nedjelje u ponoći, baš kao i neka parkirališta u predgrađu.

Za one koji za Advent žele posjetiti predsjedničku vilu na Prekrižju, ZET je uveo i novu autobusnu liniju koja će do 23. prosinca voziti od Kaptola preko Cmroka do Gornjeg Prekrižja, i to petkom i subotom od 15.25 do 20.40 sati s polascima svakih 20 minuta. 

Foto: PUZ
 

 

Komentara 4

ZM
zmijurina
23:26 01.12.2017.

na primjer: išao sam sa Sanjom. Išli smo automobilom.

ZM
zmijurina
23:25 01.12.2017.

samo gramatički ispravak: kad krenete autom u grad jer ako idete s autom, znači da auto ide pokraj vas, a auto je sredstvo prijevoza. znači, bez "s"

DU
Deleted user
08:40 02.12.2017.

Jel' i vama glupo da se zbog adventskog sajma, koji pri tome traje 2 tjedna poslije Adeventa, paralizira grad? Nije čudo da je zg sajam najbolji, ali na uštrb zg građana, ni jedan EU grad si ne dopušta maltretiranje svojih stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije