Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1000 artikala

Žabac stigao u Mamuticu, outletu je to već peti dućan

Zagreb: Food outlet Žabac otvorio je svoju petu trgovinu u Zagrebu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
02.07.2020.
u 11:33

Artikle su “spasili” od bacanja, budući da su bili višak u proizvodnji, s oštećenom ambalažom ili im je pak rok trajanja pri kraju.

Što manje hrane baciti te je čim više iskoristiti. S tom su vizijom Maja i Mario Žamboki prije četiri godine pokrenuli startup projekt kojim danas zapošljavaju 50 ljudi. Riječ je o trgovinama mješovitom robom Žabac food outlet, čija se peta poslovnica, koja se prostire na 400 četvornih metara, otvorila jučer u Travnom, odnosno Ulici Božidara Magovca.

– Odabrali smo Mamuticu jer ovdje živi mnogo ljudi, a sad više ne moraju u naše trgovine odlaziti u druge krajeve grada – govori Žamboki. Na policama njihovih trgovina svakodnevno se nalazi više od 1000 artikala koje su “spasili” od bacanja, budući da su bili višak u proizvodnji, s oštećenom ambalažom ili im je pak rok trajanja pri kraju. U sklopu novog Žabac food outleta zaposlili su i osobe s posebnim potrebama u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti. Dućan usto ima popularni “detergentomat”, odnosno aparat sa sredstvima za čišćenje i pranje u rinfuzi, pa kupci dolaze s vlastitom ambalažom u koju natoče proizvod, čime se smanjuje i uporaba plastike. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar duje912
duje912
08:06 03.07.2020.

a hrana je zdravstveno ispravna?? nije mi jasan višak u proizvodnji, kaj to se inače nebu prodalo? oštećena ambalaža? pa toga ima i po drugim centrima...jako mi ovo smrdi na neko podmazivaje nekoga u vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije