Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANO OTVORENJE

Zaba za 100. godišnjicu Gradske štedionice donirala pola milijuna kuna

ZABA,štedionica
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
18.02.2014.
u 21:33

Darivali su i najmlađeg štedišu, petomjesečnog Filipa Hrvoja, te najstarijeg, akademika Vladimira Iblera koji je svoj 100. rođendan proslavio prije godinu dana.

- Gradska štedionica jedan je od zaštitnih i amblemskih znakova metropole koji ima velike zasluge u njezinu razvoju i oblikovanju. Uvjeren sam da će Zagrebačka banka, zajedno s ostalim bankama, uspjeti i dalje kreditirati sugrađane, poticati gospodarstvo i razvojne projekte – istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanom otvorenju obnovljene stogodišnje Zabine poslovnice Gradske štedionice na Trgu bana Jelačića te poručio da, bez obzira koliko eura ili kuna dobiti imali, nikad ne izgube iz vida socijalnu odgovornost.

A upravo su na tom tragu, donirajući 500 tisuća kuna Dječjem domu u Nazorovoj ulici, obilježili 100 godišnjicu rada Štedionice. Darivali su i najmlađeg štedišu, petomjesečnog Filipa Hrvoja, te najstarijeg, akademika Vladimira Iblera koji je svoj 100. rođendan proslavio prije godinu dana.

- Da je samostalno društvo, Gradska bi štedionica danas bila veća od polovine banaka po svojim poslovnim rezultatima. S ulogom i vizijom izvrsnosti i liderstva nastavljamo, nadamo se, i sljedećih 100 godina – poručio je predsjednik uprave Zabe Franjo Luković. Jubilej Štedionice nije propustio niti izvršni direktor UniCredita Feredico Ghizzoni koji je ustvrdio da je UniCredito tu da ostane, da vjeruju u potencijal Hrvatske unatoč tome što još iščekujemo ekonomski oporavak. Među uglednim gostima koji su došli na svečano otvorenje bio je i predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko.

>>HOK i Zaba potpisali ugovor o nastavku kreditiran​ja članova HOK-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije