Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROK I DALJE ISTI

Za žičaru još dva milijuna jer se mijenja projekt

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
08.08.2019.
u 09:10

- Radovi su sad u popriličnom zamahu i ove će se izmjene raditi zbog određenih okolnosti s kojima smo se susreli na terenu, a prije ih nismo bili svjesni - doznajemo neslužbeno iz Grada.

Kao kap je to u moru, ali uz gotovo 500 milijuna kuna, koliko će koštati nova sljemenska žičara, dat će se još dva, i to za izmjene i dopune glavnih projekata. Prilagoditi se mora onaj makadamske pristupne prometnice stupova na trasi, nove donje postaje, odvodnje na gornjoj postaji, vodoopskrbnog cjevovoda od gornje postaje do međupostaje Brestovac, srednjonaponskih elektroenergetskih vodova i telekomunikacijske kanalizacije na trasi, ali i projekt međupostaje Brestovac.

– Radovi su sad u popriličnom zamahu i ove će se izmjene raditi zbog određenih okolnosti s kojima smo se susreli na terenu, a prije ih nismo bili svjesni – zašto se sve nije na vrijeme isplaniralo, objasnili su nam jučer neslužbeno u Gradu pa dodali kako ih dopune glavnog projekta sigurno neće unazaditi. Odnosno, uvjeravaju kako sve i dalje ide po planu te kako će nova sljemenska žičara biti dovršena do Dana grada sljedeće godine, to jest do 31. svibnja. Ono što se sad već, a prošlo je nešto više od pola godine od početka radova, svakako nazire jest trasa buduće žičare. Put je iskrčen, počelo se zidati stupove, a svaki se dan, kazali su tamošnji radnici koje smo jučer obišli, “dela” bez prestanka.

– Najviše nas sad ima na donjoj postaji i na trasi. Kad to dovršimo, onda krećemo i na druge dijelove žičare – rekli su nam radnici.

Podsjetimo, nova bi sljemenska žičara trebala imati 84 gondole u koje će se smještati po deset putnika, a vožnja od početne stanice do vrha trebala bi trajati 16 minuta. Novost će biti i međustanica koja se radi kod nekadašnjeg sanatorija Brestovac.

Komentara 18

AF
AfganistanskiHrvat
10:00 08.08.2019.

Počelo je. Mnogo je gladnih kumova, skupa kampanja a netko i treba platiti autobuse za Bosnu.

IG
Igi125
14:29 08.08.2019.

Izgradnja se odvija i sad je tako kako je sa odstupanjima i bez njih. No hoce li se ikada ili nikada ova zicara isplatiti je puno teze pitanje. Ona ce mozda generirati vece prihode tijekom zime kad padne snjeg i pod uvjetom da se zabrani pristup Sljemenu za sva vozila osim naravno onih sa dozvolom. Drugi problem su i cestovni pravci koji vode do zicare i nisu konstruirani za prihvat velikog broja vozila, dakle prometni kolapsi ce postati normalna stvar.

DV
dvorskaluda
11:22 08.08.2019.

Već je premašio sve rokove, o obećanjima da se ne govori, sve budžete, pa sada, par sto tisuća pa i koji milijunčić eura gore - pa ljudi smo, ne?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije