Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun

Za više tužbi još 3,5 milijuna kuna

'09.06.2011., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic prisustvovao je otvorenju prve virtualne radionice za nezaposlene osobe s invaliditetom  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
26.07.2011.
u 20:15

Deset milijuna kuna dobile su Hrvatske željeznice za subvenciju prijevoza, a milijun kuna semafori. Nije jasno gdje je 7,5 milijuna kn

Zbog aktivnijeg Ureda za izgradnju i komunalnu djelatnost i sve većeg broja tužbi koje podnosi protiv građana koji ne plaćaju komunalnu naknadu, zakupnine i najamnine, gradonačelnik je tom uredu morao dati još tri i pol milijuna kuna. Taj će novac iskoristiti za administrativno-tehničke poslove, a gradonačelnik Milan Bandić taj im je iznos preraspodijelio sa stavke za promet. Sa stavke prekapanja i održavanja javnih cesta uzeo je 8,5 milijuna kuna te još milijun kuna sa stavke za građenje novih cesta. Otprilike jednak iznos, deset milijuna kuna, dao je Hrvatskim željeznicama za subvenciju javnog prijevoza. Milijun kuna više preraspodijelio je za semaforizaciju kako bi se sredilo raskrižje Slavonske avenije, pristupne prometnice Veletržnici i spojne prometnice na produženoj Ulici grada Vukovara. Nejasno je gdje je završilo 7,5 milijuna kuna jer su "skinuta" četiri milijuna namijenjena preventivi i sigurnosti u prometu te pet milijuna kuna za usluge u razvoju prometa. Ured za imovinu dobio je 900 tisuća kuna za plaćanje usluga, a isti je iznos oduzet sa stavke kamata za kredite i zajmove. (vk/vlm)

Komentara 2

VI
Vito
08:02 28.07.2011.

Za više tužbi još 3,5 milijuna kuna Zanimljivo, a što je s ugovorima koje je on potpisivao, a \"večernjak\" objavio? Tamo se lijepo vidi kako se ugovori sklapaju na dvije godine, a zastra plaćanja se primjenjuje nakon godine dana... TakoTako je oštetio grad Zagreb za više od milijarde i četristo tisuća kuna... Hoće li sebe strpati u zatvor zbog tih štetnih ugovora? Morao bi, je novim zakono je određeno da takve štetne radnje protiv građana i grada ne zastarijevaju... milan bandić mora završiti u zatvoru, a sad je na novianrima zadatak da premijerku pitate zbog koga ili čega ona ne poštuje taj zakon u gradu Zagrebu, kad već ispituje tužilaštvo istražuju li nju... Pitanje - zašto se premijerka ne bori protiv mita i korupcije u gradu Zagrebu?

LE
leon13
11:37 31.07.2011.

pričekaj Vito... dok izađe na izbore sa nezavisnom listom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije