Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa iz Jaske

Za ukidanje naplate cestarine skupili 4242 potpisa

Davor Puklavec/PIXSELL
29.10.2020.
u 11:15

Stanovnici Jastrebarskog zalažu se za ukidanje naplate cestarine na postajama Jastrebarsko i Zdenčina

Ukupno 4242 potpisa skupljeno je kako bi se potaknulo ukidanje naplate cestarine na postajama Jastrebarsko i Zdenčina.

Inicijativu su pokrenuli stanovnici Jastrebarskog, koji smatraju da nisu jednaki u odnosu na ostale stanovnike Zagrebačke županije koji od metropole do svojih gradova ne moraju plaćati cestarinu. Potpise su prikupljali na nekoliko lokacija u Jastrebarskom te putem interneta. “Licem u lice” skupili su 2002 potpisa, online 2240, a u sljedećem će razdoblju peticiju poslati nadležnim institucijama. Tražit će i da ih primi župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Zadovoljni smo brojem prikupljenih potpisa, s obzirom na uvjete i mogućnosti pojedinaca koji su sudjelovali u inicijativi. Sudionici su sve privatne osobe u radnom odnosu, dakle volonteri koji su uložili svoje vrijeme u organiziranje ove peticije – kažu Michael Sharp, Snježana Agostini i Zorica Šamija, koji su na čelu inicijative. Naglašavaju da iza svega ne stoji ni jedna politička opcija, već je to isključivo inicijativa građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije