Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za svaku od 70-ak stradalih kuća Sveta Nedelja isplatit će 7000 kuna

Stradalo je 70-ak kuća, a šteta iznosi od 70.000 do 100.000 kuna po kućanstvu - kaže gradonačelnik Drago Prahin.
24. rujna 2010. u 10:38 1 komentara 9 prikaza
poplave
Foto: VL

Izvanredna situacija zbog elementarne nepogode koja je ovoga tjedna pogodila područje Strmca, Prelca i Zloda utjecala je i na devetu redovitu sjednicu Gradskog vijeća. Osim detaljnog izvještaja gradonačelnika Drage Prahina o kronologiji borbe protiv podivljale rijeke, pozornost okupljenih vijećnika privuklo je i jednosatno izlaganje žrtava poplave zbog kojeg je sjednica nakratko i prekinuta.

Stanovnike Prelca, sela koje je, kako kažu, “žrtvovano da bi se Strmec obranio od poplave”, zanimalo je kada će im i u kojem iznosu biti isplaćena naknada za pretrpljenu štetu te kada će napokon početi gradnja nasipa koji bi ovakve katastrofe u budućnosti spriječio.

– Stradalo je 70-ak kuća, a šteta iznosi od 70.000 do 100.000 kuna po kućanstvu. Grad će svakom od njih u prosjeku isplatiti oko 7000 kuna, a ostatak subvencionira županija ili država – objašnjava Prahin. Gradnja je nasipa pak u nadležnosti Hrvatskih voda s kojima će Grad, obećava Prahin, što prije zakazati sastanak...

Vijećnica SDP-a Romana Semenić također ima rješenje – zašto Grad ne bi subvencionirao osiguranje kuća od poplave?

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • renataz:

    Nadam se da će te dobiti barem onoliko koliko piše i nedajte se jer prije 10 godina u onog groznoj tuči nam je uništen kopletni krov(šteta cca 30000 kn), tjedan dana nam se sljevalo po zidovima u potkrovni stan još ... prikaži još! se vide mjesta gdje je curilo. Nikada nismo dobili niti lipe uz ispriku da nema novaca, a kasnije smo saznali da tko je bio bliže kopanji i nije imao štete je dobio lovu, a mi frišku figu.