Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na lokalnoj razini

Za šefa gradskog HDZ-a – trudnica, obavještajac, državni tajnici

Ante Zvonimir Golem
Nel Pavletić/PIXSELL
11.04.2012.
u 10:00

Gordan Jandroković i Jasen Mesić neće se kandidirati, Ćaleta platio oglas u kojem proziva vodstvo stranke

Gradski odbor HDZ-a očekuju napeti unutarstranački izbori 25. travnja. Osoba koja osvoji mjesto predsjednika zagrebačkoga HDZ-a bit će ujedno i kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima 2013. godine. Tako će se uskoro znati velika trojka koja će se boriti za prijestolje u metropoli.

Mesić samo u kuloarima

Zasad su svoje kandidature za napad na gradonačelničko mjesto potvrdili samo aktualni gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. Kandidata je mnogo, a iako još svi nisu istaknuli službene kandidature, za fotelju šefa zagrebačkoga HDZ-a borit će se Ante Zvonimir Golem i Stipe Mamić, bivši tajnici u ministarstvima, Drago Ćaleta iz Sesveta, Sanda Kulić Makar i Tomislav Družak, bivši ravnatelj Fonda za privatizaciju i ravnatelj nekadašnje Hrvatske izvještajne službe. Nakon što se dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Gordan Jandroković odlučio usmjeriti na rad stranke na državnoj razini, kandidaturu neće istaknuti ni Jasen Mesić, bivši ministar kulture i “dečko iz Novog Zagreba”. Kako doznajemo, Mesić je, unatoč tome što se u kuloarima HDZ-a puno pričalo o njegovoj kandidaturi za predsjednika GO HDZ-a, od nje odustao prije svega zbog privatnih razloga, a ne političkih ambicija. Većina kandidata s kojima smo razgovarali na prvom mjestu ističu povratak autonomije HDZ-a na lokalnoj razini.

– Liste je uvijek nekako formirala središnjica stranke što je rezultiralo lošim rezultatima na izborima i neprepoznatljivošću stranke na lokalnoj razini – smatra Sanda Kulić Makar, 36-godišnja pročelnica ureda gradonačelnika Velike Gorice u poodmakloj trudnoći i predsjednica mjesnog odbora Gornja Dubrava.

S njom se slaže i Stipe Mamić, jedan od favorita za glavnog čovjeka zagrebačkoga HDZ-a, bivši državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja i član HDZ-a Peščenica-Žitnjak.

– Moramo se izboriti za autonomiju, da naredbe ne dolaze isključivo s više razine. Na lokalnoj razini ima mnogo vrijednih i sposobnih ljudi koji imaju mogućnost pridonijeti – kaže 43-godišnji Mamić.

Drago Ćaleta, koji je pozornost medija zaokupio atraktivnom glasnogovornicom, bivšom misicom Lanom Obad, i plaćenim oglasom u kojem proziva središnjicu stranke za debakl na posljednjim lokalnim izborima, kaže kako je njegov oglas “poziv za bolje sutra.”

– Nemamo ništa od etiketiranja drugih. Da objasnim slikovito – kada dođe proljeće, neke grančice treba odrezati – kaže Ćaleta.

No pojedini lokalni hadezeovci kao najizglednijeg kandidata istaknut će Antu Zvonimira Golema, bivšu “desnu ruku“ ministra Darka Milinovića.

Bit će još kandidata?

– Planiraju se i sučeljavanja koja bi trebala biti otvorena za javnost. Duga je kampanja – kaže naš izvor.

Zasad je, naime, poznata kandidatura spomenutih petero, ali kako doznajemo, do idućeg tjedna ne isključuje se još koja.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
malisani
11:16 11.04.2012.

Golem je izvjesni pobjednik ovih izbora i novi predsjednik GO Grada Zagreba. Ostali su kandidati gurnuti u utrku što od strane igračice s Trga žrtava, što od strane vlastitih taština i lažnih vjerovanja u vlastite mogućnosti i dosege. Neki (prepoznatt će se) su pali na prvim zaprekama jer su vremena manipulacije i indoktrinacije unutar stranke vazda gotova.

ME
melkior007
11:45 11.04.2012.

Izbori u Gradu Zagrebu za gradski odbor HDZ, predsjednika GO HDZ i 61 izaslanika za 15. Opći sabor HDZ će pokazati u kojem smjeru HDZ ide ne sami u Zagrebu već i u RH, budući je u Zagrebu, kao glavnom gradu i najači intelektualni potencijal ove stranke.

Avatar neven.hr
neven.hr
17:34 11.04.2012.

Kakav naslov! \"Za šefa gradskog HDZ-a – trudnica, obavještajac, državni tajnici\". Kao da je \"trudnica\" zanimanje. Vidi se da novinar izuzetno poštuje prava žena i voli djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije