Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uređenje prilaza

Za sanaciju opasnog platoa ispred Mamutice 24 milijuna kuna

mamutica
Petar Glebov/PIXSELL
24.07.2012.
u 10:00

U prvoj fazi radova koji će potrajati do kraja godine postavit će se izolacija i sanirati gornji dio platoa

Do kraja ove godine trebala bi napokon biti gotova prva faza obnove platoa ispred Mamutice u Travnom, a za to bi se trebalo izdvojiti sedam milijuna kuna. No kompletna obnova stajat će pozamašnih 24 milijuna kuna. Financijski plan odobrila je i Gradska skupština, a na Gradskom je uredu za prostorno uređenje da projekt realizira.

– Kako nam je Grad, koji će financirati rekonstrukciju, rekao da za obnovu možemo dobiti najviše sedam milijuna kuna, odlučili smo plato obnoviti u tri faze – rekao je predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – Istok Mijo Markulin.

Plato posebno uništavaju dostavni kamioni. Za kišnih dana u garažama nastane poplava, zidovi i asfalt se natope vodom, a poslije vlaga uništava većinu stropova u garažama. U nekim medijima čak je kružila i informacija da plato svakoga mjeseca potone za dva do tri milimetra.

– Jedan dio financirat će i obrtnici koji tamo imaju poslovne prostore. To su sve prostori od Grada, koji se iznajmljuju, a koliko će trgovci i obrtnici participirati u obnovi, ovisi o dogovoru njih i Grada – rekao je Markulin.

Prva faza obnove uključuje sanaciju gornjeg platoa i izolaciju, u drugoj će se obnoviti stube i prilazi, a u trećoj okolne ulice. Da je plato opasan, misli i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

– Sanacija je u programu gradnje i prioritet je. Takvih platoa u gradu ima još, a Grad nije posljednjih 20 godina našao način kako ih sanirati. Morao bi se naći model kako obnoviti platoe – zaključio je Bernardić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar neugodan
neugodan
15:00 24.07.2012.

nije to samo plato vec kompletno prizemlje i suteren...najgore je u garazama i zapadnoj strani gdje su stepenice za na plato i ulazi..sve je popucalo. ta zgradurina ce se urusiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ___________________________________

VI
Vito
08:07 25.07.2012.

Za sanaciju opasnog platoa ispred Mamutice 24 milijuna kuna Koliko tu ima "kvadrata"? Zašto pitam? Za 50m2 mi smo platili 30.000 kuna.. Tri sloja ljepenke koja je otporna na -25°C... Maknute stare ploče i pijesak, očišćeno sve staro do betona,tona, postavljena nova ljepenka, pijesak i ploče... Sve za četiri dana...

VI
Vito
08:15 25.07.2012.

koliko će trgovci i obrtnici participirati u obnovi, ovisi o dogovoru njih i Grada Prema mojem iskustvu s gradom - obrtnici će "participirati" sa 100 %, dok će "grad" dati samo nužni dio iz pričuve... Tako nama od obrtika uzimajuju 120.000 kuna godišnje za potrebe "krava muzara" - svojih plaća, a kad su obrtnici zatražili da im "oproste" taj iznos kako bi sanirali krov koji prokišnjava, dobili smo odgovor - platite obnovu krova iz prićuve (ovo je naše blago kojeg se ne želimo odreći ni da kuća propadne...) Tako smo u tri navrata platili više nego tih 120.000 kuna, a "grad" je u međuvremenu "zaradio", uskoro će biti deseta godišnjica, 1.200.000.000 kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije