Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužve na šalterima

Za rutinsku kupnju parkirne karte čekaju i sat vremena

Zagrebparking
Tomislav Miletić/Pixsell
08.01.2014.
u 09:12

Pravo na povlaštenu kartu imaju samo oni stanari koji na osobnoj iskaznici i prometnoj dozvoli imaju istu adresu stanovanja. Cijene povlaštenih karata od 420 kuna za treću do 1200 kuna za prvu zonu

Za inače rutinski posao kupnje mjesečne ili godišnje parkirne karte u sjedištu Zagrebparkinga u Šubićevoj jučer se u redu čekalo i do sat vremena.

Vlasnici vozila, ujedno i stanari zone gdje se naplaćuje parking, da bi mogli kupiti povlaštenu parkirnu kartu morali su ispunjavati zahtjev, a nakon što bi došli na red, zaposlenici Zagrebparkinga kopirali su im osobne iskaznice i prometnu dozvolu.

– Nepotrebno čekamo jer smo zahtjeve ispunjavali kada smo prvi put zatražili kartu. Zašto ponovno gomilaju papirologiju i kopiraju dokumente koje imaju, zar nije dovoljan samo uvid u osobnu i prometnu – požalila se Mira Slišković. U redu koji se povremeno protezao i na stubište na trećem katu negodovali su gotovo svi.

– Sami su si uveli nepotreban posao, a rade samo dva-tri šaltera. Ako već žele da im ispunimo zahtjev mogli su staviti obavijest na ulazna vrata ili na internetsku stranicu, jer ovako netko čeka u redu, a tek kad dođe na red sazna da mora ispuniti formulare – kazao je Zvonko Petrić.

Iz Holdinga su kazali kako je praksa takva da se jednom godišnje fotokopiraju dokumenti i da se gužva stvara zbog toga što veći dio građana koristi godišnje karte od prvog do prvog pa su požurili nakon novogodišnjih blagdana. Inače, pravo na povlaštenu kartu imaju samo oni građani kojima i na osobnoj i na prometnoj piše ista adresa stanovanja. Cijena mjesečnih i godišnjih karata nije se mijenjala unatoč tomu što je cijena satne karte u srpnju snižena.

Tako mjesečna karta u 3. zoni košta 35, u drugoj 50, a u prvoj sto kuna. Godišnja karta u trećoj zoni iznosi 420, u drugoj 600, a u prvoj 1200 kuna.

Inače, građanima koji nemaju pravo na povlaštenu kartu nudi se kupnja tjedne, mjesečne i godišnje karte po ekonomskoj cijeni. Tako u prvoj zoni tjedna karta košta 300, mjesečna 1200, a godišnja 13.200 kuna.

Komentara 2

Avatar tituš
tituš
11:43 08.01.2014.

Kada će se ispuniti obećanje o blokovskom parkiranju i da mi koji radimo u nekoj od zona kupimo povlaštenu kartu te zone - bloka, ipak mi držimo grad i državu živom, kako - tako (da nije lupeža bilo bi znatno bolje), mi plaćamo poreze, mi smo ti neimari na kojim sve počiva ..

Avatar Vrag Vražji
Vrag Vražji
09:29 08.01.2014.

Zgrepčani, vas maltretiraju da plačate za ono kaj ste več preplatili kupnjim stana ili kuće u Zg, a vidite kako je nama izvan Zg koji nemamo pravo na kupnju karte, a nužna nam je da bi mogli dolaziti na posao u Zg i da bi mogli prživjeti ovu bijedu od života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije