Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji

Za Radio 101 novi stečajni plan ili likvidacija

Zdenko Ljevak
Goran Jakuš/Pixsell
01.08.2011.
u 19:51

Novi stečajni plan omogućio bi vjerovnicima da postanu suvlasnici, no cijeli posao mogao bi potrajati do godinu dana

Media servis trebao je preuzeti Radio 101 i to je već bila gotova stvar, no zbog zakašnjele reakcije Vijeća za elektroničke medije (VEM) taj će radio imati drukčiju sudbinu – likvidaciju ili novi stečajni plan. Naime, 12. srpnja VEM je primio zahtjev za prijenos koncesije na Media servis, no kako se tijekom 16 dana nije očitovao, cijeli je posao propao, pa tako i 15,1 milijuna kuna, koliko je Media servis nudio, a čime bi se pokrili dugovi prema državi i drugim vjerovnicima te bivšim i sadašnjim zaposlenicima.

Naime, 28. srpnja na snagu je stupio izmijenjeni Zakon o medijima koji ne dopušta prijenos koncesije s jednog koncesionara na drugog. Predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak zaključio je ovih dana da je prijenos koncesije nemoguće provesti te da će se morati naći novo rješenje. Maroje Stjepović, stečajni upravitelj Radija 101, potvrdio nam je da su sada moguća samo dva rješenja – likvidacija radija ili novi stečajni plan.

– Novi stečajni plan dao bi mogućnost ulaska pojedinih vjerovnika u vlasničku strukturu, što će se odlučiti na skupštini vjerovnika, ali to i ne bi mogli svi prihvatiti jer Zakon o elektroničkim medijima propisuje tko može biti vlasnik medija – kaže Stjepović te predviđa da bi se zato posao mogao prolongirati na pola godine do godinu dana.

Ključne riječi

Komentara 7

MY
mycropht
23:30 01.08.2011.

Zašto ne bi bilo moguće kupiti radio na rubu stečaja zajedno s koncesijom? Odgovor: ZATO! ...ali 28. srpnja je na snagu stupio interventni zakon... Sve se vrti u krug.

MY
mycropht
23:31 01.08.2011.

U stvari kad razmislim, prije će biti da je odgovor \"ZNA SE ZAŠTO!\"

M3
mika 390
20:33 01.08.2011.

Ona Vrabec-Mojzeš otišla kada su sj. firmu. Više nije bilo uplata iz vana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije