Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4,5 milijuna kn u preuređenje

Za pola stoljeća najljepši dar – obnova cijele škole

19.10.2015., Zagreb - Osnovna skola Lovre pl. Matacica slavi 50 godina postojanja a uskoro ju ocekuje velika obnova. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
21.10.2015.
u 18:00

U školi se koriste interaktivne ploče, e-imenici, a uskoro će dobiti i e-kabinet

Osnovna škola Lovre pl. Matačića koja se nalazi u Folnegovićevu naselju ovaj tjedan obilježava 50 godina rada, a kao najbolji dar za okruglu obljetnicu ovih dana počet će i kompletna obnova objekta.

Ravnateljica Zdenka Kapović kazala je da su dokumentaciju pripremali posljednjih šest godina i da je ove godine u gradskom proračunu osigurano 4,5 milijuna kuna za zamjenu stolarije, obnovu krovišta i novu termofasadu.

Uštede na grijanju

– Prvo počinje zamjena prozora i to učionicu po učionicu, dok će se krov i fasada obnavljati kada vrijeme dopusti. Budući da smo prošle godine obnovili sportsku dvoranu, uskoro će škola biti kao nova – kazala je Kapović dodavši da će tada trošiti znatno manje energenata za grijanje. Obnova škole ušla je u projekt ZagEE koji obuhvaća energetsku obnovu 3 zgrade gradske uprave, 15 zgrada osnovnih škola, 7 zgrada srednjih škola, 36 zgrada dječjih vrtića, 6 zgrada domova za starije i nemoćne, 3 zgrade domova zdravlja, 17 zgrada mjesne samouprave te modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete.

Osim obnove zgrade, u školi se radi i na modernizaciji pa 15-ak učionica ima interaktivne ploče umjesto ploča s kredom, a među prvima su koji su uveli e-imenike.

– Nedavno smo između 700 prijavljenih škola ušli među 200 kojima će se preko Carneta opremiti jedan kabinet informatičkom opremom, od interaktivne ploče i laptopa za učitelje do tableta za sve učenike – ispričala je Kapović.

Pedagoginja Jasenka Đenović istaknula je da su ipak najveća vrijednost škole njezini profesori i 383 učenika te ravnateljica koja je najzaslužnija da škola iz godine u godinu napreduje i postaje sve bolja.

Monografija o 50 godina

– Imamo jako puno dodatnih sadržaja i programa, od sportskih do dramskih i glazbenih po čemu smo prepoznatljivi pa se često kod nas upisuju i djeca iz drugih naselja – kazala je Đenović.

Za veliku obljetnicu knjižničarka Ana Grgurić, profesorica hrvatskog Mirjana Mirt Kruc i profesorica povijesti Sandra Vidas pripremile su monografiju škole koja će biti predstavljena u petak u kazalištu Trešnja, gdje će se u 19 sati održati proslava.

Komentara 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:12 21.10.2015.

Slave na Trešnjavki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije