Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesnička-Radićeva

Za obnovu tunela Grič najmanje 2,5 milijuna kuna

tunel Grič
Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2015.
u 10:16

Već od sljedećega ljeta ovaj prolaz, zadnji put korišten 90-ih, trebao bi služiti za razne kulturne sadržaje i biti uređen kao Muzej osjeta

Najmanje dva i pol milijuna kuna stajat će sanacija tunela Grič, prolaza koji ispod zemlje spaja Mesničku i Radićevu ulicu. Radove na njegovoj obnovi gradonačelnik Milan Bandić najavio je još u svibnju, a sad se konačno traži i izvođač radova.

Tunel, koji je posljednji put u funkciji bio u devedesetima, i to služeći kao sklonište, već sljedećeg ljeta trebao bi biti prostor u kojem će se održavati razni koncerti, izložbe i okupljanja, a u njemu bi se trebao nalaziti i Muzej osjeta.

– Nekoliko je gospodarskih subjekata izrazilo želju za sudjelovanje u projektu, tako da ćemo ga provesti sa što manje novca iz gradskog proračuna. Usput ćemo promovirati te hrvatske firme koje će sudjelovati u projektu – objasnio je Bandić prilikom posljednjeg obilaska terena, dajući do znanja kako će Grad financirati samo dio obnove tunela Grič. Središnji dio tunela zauzet će Muzej osjeta, koji je zamišljen kao virtualni prolaz površine 2240 četvornih metara u sklopu kojeg bi se korištenjem ekrana, projekcija i holograma stvorili, među ostalim, prostori za predstavljanje sadržaja iz zagrebačke povijesti.

Komentara 7

Avatar links
links
09:22 12.12.2015.

najprije osnovno, zabraniti Banditiću bilo kakav kontakt sa natječajima, izvodjačima... jer će nas tunel koštati više od aerodroma, nadam se da će pravosudje biti brže pa će on umjesto tunela glancati rešetke!!!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:02 11.12.2015.

Hm, koliko god volim oprati Banditića, ova priča ima opravdanje, ali da je ne rade rođosi, kumovi i ove zbunjole poput Buge Pantlik i Marijana Sržića, koji u kompi sa Silvekom Novakom, raskapaju Gornji grad godinama. Ako bi ova ekipa bila u priči, tunel će se prije urušiti nego što će biti gotov.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
10:24 11.12.2015.

1993 je bio party

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije