Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za obnovu tunela Grič najmanje 2,5 milijuna kuna

Već od sljedećega ljeta ovaj prolaz, zadnji put korišten 90-ih, trebao bi služiti za razne kulturne sadržaje i biti uređen kao Muzej osjeta
11. prosinca 2015. u 10:16 7 komentara 2093 prikaza
tunel Grič
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najmanje dva i pol milijuna kuna stajat će sanacija tunela Grič, prolaza koji ispod zemlje spaja Mesničku i Radićevu ulicu. Radove na njegovoj obnovi gradonačelnik Milan Bandić najavio je još u svibnju, a sad se konačno traži i izvođač radova.

Tunel, koji je posljednji put u funkciji bio u devedesetima, i to služeći kao sklonište, već sljedećeg ljeta trebao bi biti prostor u kojem će se održavati razni koncerti, izložbe i okupljanja, a u njemu bi se trebao nalaziti i Muzej osjeta.

– Nekoliko je gospodarskih subjekata izrazilo želju za sudjelovanje u projektu, tako da ćemo ga provesti sa što manje novca iz gradskog proračuna. Usput ćemo promovirati te hrvatske firme koje će sudjelovati u projektu – objasnio je Bandić prilikom posljednjeg obilaska terena, dajući do znanja kako će Grad financirati samo dio obnove tunela Grič. Središnji dio tunela zauzet će Muzej osjeta, koji je zamišljen kao virtualni prolaz površine 2240 četvornih metara u sklopu kojeg bi se korištenjem ekrana, projekcija i holograma stvorili, među ostalim, prostori za predstavljanje sadržaja iz zagrebačke povijesti.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar links
  links:

  najprije osnovno, zabraniti Banditiću bilo kakav kontakt sa natječajima, izvodjačima... jer će nas tunel koštati više od aerodroma, nadam se da će pravosudje biti brže pa će on umjesto tunela glancati rešetke!!!

 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, koliko god volim oprati Banditića, ova priča ima opravdanje, ali da je ne rade rođosi, kumovi i ove zbunjole poput Buge Pantlik i Marijana Sržića, koji u kompi sa Silvekom Novakom, raskapaju Gornji grad godinama. Ako bi ova ekipa ... prikaži još! bila u priči, tunel će se prije urušiti nego što će biti gotov.

 • Avatar Admin nabijem te
  Admin nabijem te:

  1993 je bio party