Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za obnovu izgorjelog skladišta dva milijuna kuna

Uredit će se dio kompleksa nekadašnje Zagrepčanke
24. siječnja 2020. u 09:20 2 komentara 452 prikaza
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Napušteno skladište u kompleksu nekadašnje tvornice za preradu mesa “Zagrepčanka”, koje je izgorjelo u požaru prije godinu i pol, napokon će biti obnovljeno. Grad je odabrao izvođača radova koji bi posao trebao obaviti za gotovo dva milijuna kuna bez PDV-a, a riječ je o tvrtki Palace d.o.o., koja se, kako piše na njezinoj internetskoj stranici, bavi i visokogradnjom.

Požar auta na Srednjacima Buktinja usred noći Izgorio BMW u Zagrebu: Čula sam dvije eksplozije i to me probudilo

Staro je skladište poprilično oštećeno požarom, stoji u natječajnoj dokumentaciji, a dio koji nije toliko zahvatila vatra uništen je zbog starosti i neodržavanja u prethodnim razdobljima dok Holding još nije upravljao kompleksom. S obzirom na to da je riječ o nepokretnom kulturnom dobru i spomeniku industrijske arhitekture, izrađen je i projekt koji će se morati slijediti. Za njega je, pak, zaslužna projektantska kuća KAP4, koja ga je radila uz odobrenje Zavoda za zaštitu spomenika.

U zgradi objekta 9b nalazili su se skladišni prostori koje su koristile razne tvrtke, a kompleks već godinama propada. Nekad je to bio jedan od najunosnijih objekata, a danas ga “krasi” zapušteno zemljište, obrasla trava i hrđava željezna ograda, a sa zidova je popadala i boja i žbuka.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Kokoiduhovi:

    Aha, zaštićeni spomenik kulture; pa ga treba skuriti, kak bi se moglo Delati (joj dok se sjetim prave riječi) Delati, No, da.

  • dopizdilomi:

    ""Lako za to što će se obnoviti. Pitanje glasi: Kome će se obnoviti?????????????????? Tko će korisiti"