Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski projekt

Za mlade obitelji u Podbrežju čak 1800 stanova od 40 do 60 kvadrata, vrtić, škola, bazen...

Stanovi
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.11.2015.
u 08:00

Dio stanova ovdje ćemo podijeliti, a dio prodavati po "zagrebačkom modelu stanogradnje", kazao je jučer gradonačelnik Bandić

Do kraja 2017. godine 1800 stanova, vrtić, škola, bazen, dvorana i kulturni centar. Lokacija – Podbrežje. Nije jučer tamo došao najaviti početak radova, kako je sam objasnio gradonačelnik Milan Bandić, već pokazati kako se od 2007. godine, otkad je napravljena pristupna cesta parceli na kojoj stanovi trebaju graditi, nije napravilo ništa.

– Počet ćemo s radovima prije 1. svibnja sljedeće godine, da do konca 2017. uselimo sve koji se trebaju useliti. Već sad lista čekanja za socijalne stanove broji više od dvije tisuće ljudi pa ćemo dio stanova ovdje podijeliti, a dio će se prodavati po "zagrebačkom modelu stanogradnje", što znači da će mlade obitelji stanove moći dobiti po jeftinijim cijenama – detaljno je objasnio Bandić te dodao kako će stanovi koji će se graditi biti veličine između 40 i 60 četvornih metara. Kako je rekao, neće se ići u gradnju kakva je u Sopnici, gdje ima stanova i po 80 i sto kvadrata jer to jednostavno nisu stanovi kakve mladi traže kad kupuju prvu nekretninu.

– Ovdje imamo u vlasništvu 20 hektara, a još moramo riješiti neke imovinskopravne odnose. Međutim, nećemo stajati, odnosno kad počnemo s gradnjom, sve ćemo dalje rješavati u hodu – poručio je gradonačelnik te istaknuo kako je Podbrežje odlična lokacija za nove zagrebačke stanove. Kako je rekao, baš ta parcela, koja se nalazi osam minuta od Zračne luke te deset minuta od Trga bana Jelačića, idealna je za ljude koji žele mir, a opet da im sve bude dostupno. Na područje Podbrežja, inače, dolazi se Avenijom Većeslava Holjevca u smjeru Velike Gorice, a nalazi se nekoliko minuta vožnje iza Avenije Dubrovnik. *

Ključne riječi

Komentara 11

R0
R00kie
08:43 20.11.2015.

na trziste nekretnina koje se slomilo i unistilo ovaj muljator stavlja jos 2 tisuce novih stanova...sve samo da izvuce jos love pod krinkom brige za socijalu i mlade

MG
mr green
12:48 20.11.2015.

znači najlakše ću doći do stana da dam otkaz i postanem socijala, ma nabijem i njega i sve koji mu daju glas

TR
Trnjanec
12:38 20.11.2015.

Deset minuta od Trga ako ideš autom u tri ujutro i ne rade semafori. Bilo kako bilo, imamo još jednu Sopnicu, leglo kriminala naseljeno skupljačima sekundarnih sirovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije