Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova voznog parka

Za linije s manjim brojem putnika šesnaest mini autobusa

Mini busevi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.11.2014.
u 11:30

ZET poboljšava uslugu i povećava uštede na prijevozu, a o relacijama se još dogovaraju s gradskim uredom za promet

Uslugu prijevoza ZET će ubrzo pojačati i poboljšati sa 16 novih mini autobusa na plin, a relacije na kojima će voziti, kazali su iz tvrtke, trenutačno se dogovaraju s čelnicima Gradskog ureda za promet i vijećnicima u gradskim četvrtima.

–Zbog dimenzija vozila, novi plinski autobusi bit će korišteni pretežno na dionicama kojima ne može prometovati klasičan autobus i na linijama s manjom prometnom potražnjom gdje su trenutačno u prometu vozila većih kapaciteta - kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Dodao je da će kupnjom takvih manjih autobusa kakvi se već koriste na pretežno brdskim relacijama doprinijeti i uštedi tvrtke jer će mali autobusi moći zamijeniti velike u satima kada se njima vozi manji broj putnika.

–Na brojnim linijama, ovisno o dobu dana ili dana u tjednu, moći će se prema potrebama kombinirati različita vozila, ovisno o broju putnika - kazao je Jurić.

Autobusi vrijedni 15 milijuna kuna mogli bi voziti i na nekim novim linijama u podsljemenskoj zoni gdje ne mogu voziti klasični autobusi, kao što je slučaj s linijom 141 Reljkovićeva – Vinogradi, uvedenom prije godinu dana nakon kupnje jednog minibusa.

Autobus prije na toj liniji dugoj više od četiri kilometara nije prometovao zbog uskih ulica. Jedan takav autobus povezuje, od prošlog ljeta, i Trg bana Jelačića i garažu Tuškanac preko Gornjeg grada.

>> Snimili vozača ZET-ova autobusa kako tijekom vožnje - telefonira!

Komentara 3

Avatar tohdzvrapcejug
tohdzvrapcejug
21:50 11.11.2014.

Nadam se da će jedan bus i voziti kroz MO Vrapče-jug. Potpisali smo peticiju od 600 sugrađana koji su podržali inicijativu za uvođenjem linije busa kroz Medarsku ulicu .

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:41 11.11.2014.

A što je sa nabavom solo i zglobnih autobusa?! To ne trebamo?! Zadnji su stigli 2009 godine. HOĆEMO NOVE MAN I M ERCEDES SOLO I ZGLOBNE KLIMATIZIRANE AUTOBUSE a ne da se vozimo ko stoka ili stisnuti kao sardine u konzervi. Na autobudnoj liniji 109 pretežno prometuju stari MAN autobusi tzv. kockice, pojedini stari 15ak godina. Na liniji 222 isto samo Mercedesi stari i 19 godina. Vozni park se uopće ne obnavlja od kad je stiglo zadnjih 214 autobusa a trebalo bi se svake godine kupiti barem 20 novih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije