Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za fotku crkve u Granešini dobio cjelogodišnju ulaznicu za MUO

Hrvoje Abraham Miličević osvajač je glavne nagrade na natječaju upriličenom uz izložbu Bollé-graditelj hrvatske metropole
22. kolovoza 2015. u 12:59 1 komentara 622 prikaza
21.08.2015., Zagreb - U Muzeju za umjetnost i obrt dodijeljene su nagrade sudionicima foto natjecaja, Bolle vasim ocima.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Hrvoje Abraham Miličević, 23-godišnji student Grafičkog fakulteta, za svoju je fotografiju neogotičke crkve u Granešini osvojio ulaznicu za sva događanja u Muzeju za umjetnost i obrt u 2016. godini. Miličević je ovu vrijednu nagradu, koju mu je predao Fernando Soprano iz MUO-a, dobio kao pobjednik fotonatječaja Bollé vašim očima, kojeg je muzej organizirao uz izložbu Herman Bollé-graditelj hrvatske metropole.

–Ta župna crkva mi je u susjedstvu gdje živim. Inače se bavim fotografijom i sve što je Bollé radio mi je fenomenalno - ističe Hrvoje, dodavši skromno da su i slike ostalih finalista sjajne, no da "sam ja valjda imao sreće jer sam skupio najviše lajkova".

Ostali finalisti natječaja - Irena Freja, Tatjana Kabač, Ivan Leš, Zrinka Marković, Slavica Nuić, Krunoslav Pavlić, Bernarda Ratančić, Mirela Rod Slipčević i Miodrag Vojvodić nagrađeni su katalogom izložbe.

–Inspiracija za moju sliku panorame Mirogoja došla je u spontanoj vožnji biciklom i ispalo je super - kaže Irena Freja (26).

Inače, izložba Herman Bollé-graditelj hrvatske metropole, na kojoj je predstavljen polustoljetni doprinos ovoga austrijskog arhitekta Zagrebu (u kojem je i umro 1926., a projektirao je katedralu, MUO, kompleks na Mirogoju...), otvorena je još samo danas od 11 do 20 sati i sutra od 10 do 14 sati.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • MRUDante:

    hahhahaha kako je ovo dobro...pisati o fotonatječaju i ne staviti fotografije...