Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za dječja igrališta više od četiri milijuna kuna

Do kraja godine u više mjesta mališani će se igrati u novom okruženju, a bit će uređen i street work out teren u Novom Jelkovcu
20. travnja 2016. u 16:00 2 komentara 681 prikaza
dječje igralište
Foto: ilustracija

Najmlađi stanovnici Sesveta, točnije Cerja, Dobrodola, Đurekovca, Jelkovca, Kašine, Sesvetskog Kraljevca, Starog Brestja, mogu biti zadovoljni – s toplijim vremenom na tome dijelu počinju radovi na uređenju dječjih igrališta.

Na cijelom području Sesveta za uređenje dječjih igrališta do kraja godine uložit će se iz programa malih komunalnih akcija nešto više od četiri milijuna kuna.

U budžetu je planiran i iznos od 400 tisuća kuna za uređenje street workout igrališta u Ulici Borisa Urlicha u Novom Jelkovcu. Zadovoljni mogu biti i stanovnici Dumovca – nakon godina iščekivanja, kod zgrade mjesne samouprave u Ulici Vinka Sedinića 30a napokon  će se urediti novo igralište, koje će stajati  38.900 kuna. 

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • davorek1:

    A kada se misli poraditi na kontroli igrališta? Kada se misli spriječiti ulazak "pesekima" na dječja igrališta? Kada se misli spriječiti devastiranje istih i noćna okupljanja pijanica u njima???

  • JackBack:

    Naravno hvale vrijedan projekt ali škole pod hitno trebaju drugu vrstu uređenja. OŠ grof Janko Drašković u Vrapču svakodnevno je okupljalište pijanaca i narkomana.Nisu to samo noćna "druženja" nego tijekom cijelog dana.Npr.prije par dana oko 11h ujutro lokalni pijanac tetura ... prikaži još!a po igralištu i padne valja se digne pa ode do živice uz rub igrališta povrati i urinira.To sve se dešava pred klincima koji su možda 2 ili 3 razred a učiteljica nezainteresirano gleda.Ravnatelj škole Kozina neželi se petljat kao ni učitelji jer "zakaj bi nam neko bušil gume po parkingu"to je bio odgovor učiteljice jednog od razreda.Znači da im je sigurnost djece manje vrijedna do automobilske gume.