Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad u “akciji fasade”

Za čišćenje nepoćudnih grafita dva milijuna kuna

09.10.2017.
u 13:00

Natječajem traže tvrtku koja će iduće četiri godine obavljati posao. Što se uklanja, određuje Odluka o komunalnom redu

Počinje velika akcija uklanjanja grafita po cijeloj metropoli.

 

Grad Zagreb raspisao je natječaj, vrijedan dva milijuna kuna, kojim traži tvrtku koja će sljedeće četiri godine obavljati taj posao. Što će se točno brisati određeno je Odlukom o komunalnom redu, koja zabranjuje ispisivanje poruka, grafita i obavijesti po fasadama te crtanje, šaranje i djelomično ličenje pročelja zgrada bojama koje se ne uklapaju u njihovu cjelovitu sliku.

– Sukladno tome, uklanjat će se grafiti uvredljiva i neprimjerena sadržaja koji narušavaju izgled Zagreba, kao i oni ispisani na spomenicima, skulpturama, javnim zdencima te ostalim važnim objektima. Odlukom o komunalnom redu zabranjeno je i postavljanje plakata na nedopuštenim mjestima te će se oni također uklanjati – kažu u Gradskoj upravi.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
14:56 09.10.2017.

Treba uvesti stroge kazne za one koji takav balkanski primitivizam ostavljaju na svakom slobodnom metru bilo kakvog zida.Nedavno sam upoznao jednog mladog Svicarca koga je takav primitivizam kostao 30000Fr.(Trideset tisuca Franaka).Npominjem da je decko porjeklom balkanac.Usput mi je napomenuo da sada dobro razmisli kad treba bilo sto da napise, na primjer skolsku zadacu.

MA
MarinElStanić
14:25 09.10.2017.

Još jedino možemo očekivati da ih čistači sami i pišu. Šteta je ostat bez posla i tolikih para

PB
priska.bresci
18:37 10.10.2017.

Da u Švicarskoj je stvarno velika kazna neznam zašto to nije kod nas svi rade sto žele i nitko ne reagira Bandić gdije si??? Mislim kao u Zagrebu a pogotovo malo dalje od centra kao u vlaku i autobusne stanicece sve je prošarano sa tim sprajom kultura pojedinaca je jednaka 0 sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije